Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Διακόπηκε η δίκη

Θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, λόγω της απουσίας του συνηγόρου του ειδικού φρουρού

Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος που δολοφονήθηκε το Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια

Eurokinissi

Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος που δολοφονήθηκε το Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια
(Της απεσταλμένης μας Παντίας ΚΑΖΑΝΤΖΗ).--

Με διακοπή ξεκίνησε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της αστυνομοκρατούμενης Αμφισσας η δίκη των ειδικών φρουρών. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, λόγω της απουσίας του συνηγόρου του Επ. Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, που είχε δηλώσει κώλυμα λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στο δικαστήριο χτες δε βρισκόταν η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της μητέρας της. Αντ' αυτής, παρίσταντο οι εξουσιοδοτημένοι συνήγοροί της, Α. Κατσαντώνης και Χρ. Μυλωνόπουλος. Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά την είσοδο στο δικαστήριο γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους. Για το λόγο αυτό, είχε μεταφερθεί ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων από το ΟΑΚΑ. Επίσης, και στην δικαστική αίθουσα έντονη ήταν η παρουσία δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Να υπογραμμιστεί ότι ο Επ. Κορκονέας, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ο Β. Σαραλιώτης για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Το Συμβούλιο Εφετών, έκρινε πως ο Επ. Κορκονέας επέδειξε «ενσυνείδητη αδιαφορία» αφού ήξερε ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο με τον πυροβολισμό και στοχεύοντας προς την παρέα του άτυχου Αλέξη επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου. Για τον Β. Σαραλιώτη, το κατηγορητήριο στηρίζεται στο ότι δεν απέτρεψε την ενέργεια του συναδέλφου του, συμμετέχοντας σε αντεγκλήσεις και ανταλλαγές ύβρεων επιδεικνύοντας παράλληλα στάση ετοιμότητας και επίδειξη ισχύος.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά η δίκη είχε οριστεί για τις 15 Δεκέμβρη, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, ωστόσο ο Αρειος Πάγος αποφάσισε τη μεταφορά της στην Αμφισσα καθώς φορείς της Εύβοιας είχαν εκφράσει φόβους για επεισόδια. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε και στην Αμφισσα ήταν η μεγάλη αστυνομική δύναμη που είχε κατακλύσει την πόλη για την επιτήρηση των διαδηλωτών που ζητούσαν να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν έλεγχοι και σωματικοί στα λεωφορεία που μετέφεραν τους διαδηλωτές στην Αμφισσα. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στη λήξη της πορείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλαγή κατηγορητηρίου ζητάει ο εισαγγελέας!(2019-02-26 00:00:00.0)
Ερωτήματα από τη μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου(2018-12-04 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η απόφαση(2010-10-09 00:00:00.0)
Αγόρευση της Πολιτικής Αγωγής(2010-09-03 00:00:00.0)
Αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για τους ειδικούς φρουρούς(2010-05-29 00:00:00.0)
Καταγγελίες για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων(2010-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ