Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΦΕΑ 1967-1974
«Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα»

Την πίτα του για τον καινούριο χρόνο έκοψε την περασμένη Κυριακή και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέτων Αγωνιστών 1967-1974, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συνδέσμου. Στην εκδήλωση, εκτός των άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων και αντιστασιακών φορέων (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κλπ.), παράγοντες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-1974 Νίκος Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, στις αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και σημείωσε πως «ασκείται μια μαζική και ιδιότυπη ιδεολογική τρομοκρατία, που στοχεύει να πείσει τους εργαζόμενους πως αυτοί φταίνε για την κρίση και πως οφείλουν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή της». Προσπαθούν να μας πείσουν, δηλαδή, πως οι μειώσεις των αποδοχών, οι μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση του εργάσιμου βίου, σε μια εποχή ραγδαίας αύξησης της αποδοτικότητας της εργασίας, γίνονται για το καλό μας και γι' αυτό πρέπει να τις αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα!

Ακόμα, εξέφρασε την ανησυχία του για την «πρακτική των προληπτικών μαζικών προσαγωγών, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε και προβλήθηκε ως μέτρο πρόληψης των ταραχών και προστασίας της ασφάλειας του πολίτη», προσθέτοντας: «Μας ανησυχεί η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η καθιέρωση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, η καθιέρωση των τοπικών επιτροπών κατά της παραβατικότητας. Ιδιαίτερα εμείς, οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να υιοθετήσουμε τέτοια μέτρα που περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού μας. Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με την αστυνομοκρατία και τα δίκτυα παρακολούθησης», συμπλήρωσε.

...«Εμείς, οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, που στα δύσκολα εκείνα χρόνια της δικτατορίας δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια, δε χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια κοινωνία της ειρήνης και της δουλειάς. Οι αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων μας δίνουν αισιοδοξία. Προσδοκούμε τους "σεισμούς του μέλλοντος" που θα 'ρθουν, για να αλλάξουν την πορεία της ανθρωπότητας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ