Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ρολά κατεβάζουν και οι ηλεκτρολόγοι

Στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ ανταποκρίνεται και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής

Την ανταπόκρισή του στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ για πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών στις 10 του Φλεβάρη, δηλώνει και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ), ενώ πλήθος σωματείων και ομοσπονδιών συζητούν αυτές τις μέρες το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Την συμμετοχή της στην κινητοποίηση δήλωσε από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καθώς και οι ιδιοκτήτες καθαριστηρίων της Αθήνας. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο αγωνιστικό του κάλεσμα στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής, ο ΣΕΗΕΑ σημειώνει ότι «οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΠΟΣΕΗ και της ΓΣΕΒΕΕ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα», υποστηρίζοντας έμπρακτα τους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» και απορρίπτοντας τις προτάσεις για διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων, «αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων ηλεκτρολόγων και ΕΒΕ».

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι δυνατόν να ανατραπεί η πολιτική που υλοποιείται σε βάρος των ΕΒΕ. «Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς».

Μεταξύ των αιτημάτων της Συντονιστικής, που στηρίζει και ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων, είναι: Ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (διατροφή, ένδυση, κλπ.). Ατομικό αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ και για τετραμελή οικογένεια 40.000 ευρώ. Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων. Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας. Κλείσιμο των χρήσεων σε σύντομο χρόνο από την κατάθεση των δηλώσεων στην Εφορία. Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια και καθολική. Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επίδομα τοκετού και μητρότητας. Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ. Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στο 45%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στο πλάι των εργατών στην απεργία (2022-10-28 00:00:00.0)
Σήμερα η κορύφωση του αγωνιστικού 10ήμερου δράσης (2018-10-31 00:00:00.0)
Οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών (2011-09-27 00:00:00.0)
Ενωτικό, αγωνιστικό βήμα (2011-05-24 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό (2007-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ