Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει σχέδιο δολοφονίας στελεχών του κινήματος

Στον κατάλογο ομάδας κομάντο της Κολομβίας που έχει μπει στη Βενεζουέλα καταγράφεται ως στόχος και ο ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε την περασμένη Δευτέρα το ΚΚ Βενεζουέλας, με συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΓ του Κόμματος στην έδρα του κόμματος στο Καράκας.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι με βάση στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή του, μια επίλεκτη ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος έχει εισέλθει στη Βενεζουέλα με στόχο να προχωρήσει σε απαγωγές και δολοφονίες στελεχών του επαναστατικού κινήματος. Ο Κάρλος Ακίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ότι έχουν αποσπάσει λίστα με τα στελέχη που είναι στόχοι, ανάμεσά τους και ο ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, και βουλευτής στο Εθνικό Κοινοβούλιο, μαζί με πολλούς άλλους κοινωνικούς αγωνιστές, γνωστούς για τη συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Το ΚΚ Βενεζουέλας χαρακτήρισε αυτό το εγκληματικό σχέδιο ως «μια προβοκάτσια για τη δημιουργία προϋποθέσεων σύγκρουσης με την Μπολιβαριανή Διαδικασία, που εκπορεύεται απευθείας από την κυβέρνηση της Κολομβίας». Ο Κ. Ακίνο σημείωσε χαρακτηριστικά ότι για αυτό το σχέδιο «καταδεικνύουμε ως υπεύθυνο τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και πιο ειδικά το καθεστώς του προέδρου της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες, για οποιαδήποτε ενέργεια κατά των στελεχών του επαναστατικού κινήματος».

Σύμφωνα με τις ασφαλείς πληροφορίες που έχει το ΚΚ Βενεζουέλας, αυτό το επίλεκτο σώμα έχει εκπαιδευτεί εδώ και καιρό από την αμερικανική CIA και την ισραηλινή Μοσάντ.

Το ΚΚ κάλεσε την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας να αντιδράσουν άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά και να εξουδετερώσουν αυτή την ομάδα, που υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί ήδη να βρίσκεται στο Καράκας. Το στέλεχος του ΚΚ υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η ομάδα δεν είναι μέλη κάποιας κολομβιανής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που επίσης διεισδύουν στο βενεζουελάνικο έδαφος, αλλά πρόκειται για καλά εκπαιδευμένο στρατιωτικό σώμα.

Το στέλεχος του ΚΚ Βενεζουέλας τόνισε με έμφαση ότι οι απειλές αυτές δε θα κάμψουν το επαναστατικό κίνημα και τη διαδικασία αλλαγών που έχει ξεκινήσει στη χώρα και συμπλήρωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις και με άλλα στελέχη που εμφανίζονται στη λίστα (τα ονόματα των οποίων δεν έχει το ίδιο την εξουσιοδότηση να δώσει στη δημοσιότητα), ωστόσο καλεί την κυβέρνηση της χώρας να πάρει μέτρα για την προστασία αυτών των ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ