Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙΣ

ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ: «Πολιτική ωριμότητα επεδείχθη χθες στο Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλώς την παρείχε, αλλά τον προέτρεψε να πάρει επιτέλους τα επώδυνα αλλά απαραίτητα μέτρα (...) Τώρα αναμένουμε από τον πρωθυπουργό να υπερκεράσει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και να φέρει άμεσα προς ψήφιση τα μέτρα που θα θωρακίσουν την Ελλάδα και θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ: «Ο καθένας στον μικρόκοσμό του ενδεχομένως να αντιδρά, αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να επιλέξει την εθνική γραμμή και να συγκρουσθεί με οργανωμένες μειοψηφίες που δεν θέλουν να απολέσουν κεκτημένα. Oι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με δεδομένο ότι αναστροφή της επερχόμενης καταστροφής χωρίς θυσίες δεν γίνεται» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΕ «ΛΑΪΚΗ» ΦΩΝΗ: «Ασφαλώς κάθε κοινωνική ομάδα δικαιούται να διεκδικεί τη βελτίωση της θέσης της, προβάλλοντας διάφορα οικονομικά και άλλα αιτήματα. Ομως οι ώρες που διέρχεται η χώρα είναι κρίσιμες. Επιβάλλεται να ανασταλούν, προσωρινά έστω, διεκδικήσεις που είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Για τον απλούστατο λόγο ότι η οικονομία μας δεν τις αντέχει (...) η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για τις απαραίτητες θυσίες. Υπό έναν απαράβατο όρο. Οτι τα μέτρα, όσο σκληρά κι αν είναι, θα έχουν δίκαιο χαρακτήρα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει αν νιώθει ότι κάποιοι - με μεγαλύτερα εισοδήματα - εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν!» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΨΑΛΤΗ: «Ενδιαφέρει τους πολίτες αυτής της χώρας να εφαρμοστεί με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και να αποδώσει τα προσδοκώμενα (...) το μείζον πρόβλημα, επομένως, είναι η εφαρμογή του προγράμματος από τους κρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι, επιτέλους, θα πρέπει να πειθαρχήσουν, θα πρέπει να εξυγιανθούν με καίριο χτύπημα της διαφθοράς (...) τουλάχιστον σ' αυτό θα πρέπει να συστρατευθούν τα κόμματα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ