Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Συντονισμένο χτύπημα στους λαούς

Το ενδεχόμενο «ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης» θα εξετάσουν οι «27»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Υπέρ μίας «ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης», με δικαίωμα παρέμβασης εκτός από τα δημοσιονομικά και σε άλλους τομείς της οικονομίας, όπως η απασχόληση, οι κοινωνικές δαπάνες, η ανάπτυξη και η φορολογία, προσανατολίζεται η ΕΕ, ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, που ξεκινά αύριο. Ο στόχος της οικονομικής ολιγαρχίας της ΕΕ είναι σαφής. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ισχυροποιήσουν τους μηχανισμούς εφαρμογής - επιβολής των αναγκαίων για το κεφάλαιο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η δημιουργία ενιαίου «μαύρου μετώπου» για τη συνολική, σε επίπεδο ΕΕ, αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων και χειραγώγησης του ταξικού κινήματος αντίστασης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Εκτός από το γαλλο-γερμανικό άξονα που στηρίζει αυτού του είδους την πρόταση, τη δυνατότητα σύστασης «οικονομικής διακυβέρνησης» στους 27, με στόχο όπως ισχυρίζεται να «διευκολύνει το συντονισμό των πολιτικών τους», υποστηρίζει και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπούι, σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι «σήμερα το κάθε κράτος μέλος είναι υπεύθυνο για την οικονομική στρατηγική του, στο μέλλον όμως οφείλουν όλοι να στέκονται στο επίπεδο της ΕΕ».

Την ίδια στιγμή, έκτακτη συνεδρίαση προγραμματίστηκε για χτες το απόγευμα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα «τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ