Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοσμοπολίτες και προβοκάτορες

Πολιτική ανοησία, μειωμένη αντίληψη ή καραμπινάτη προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ; Στην περίπτωση της «Αυγής» και του χτεσινού της πρωτοσέλιδου ισχύουν και τα τρία. Ο λόγος για την προσπάθεια της εφημερίδας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει πλήρως την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το μεταναστευτικό. Στόχος της είναι να συκοφαντήσει το Κόμμα και να θολώσει τα νερά για τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό που υπερασπίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει η «Αυγή» για την προχτεσινή, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ιθαγένεια και το μεταναστευτικό ζήτημα: «Η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε το ρατσισμό, δήλωσε όμως ότι το ΚΚΕ δε θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν... εθνικές μειονότητες στη χώρα, αν δοθεί ιθαγένεια στους μετανάστες!» (sic)...

Αυτό θέλησε να καταλάβει η «Αυγή», παραπλανώντας συνειδητά τους αναγνώστες της. Γιατί αυτό που είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, ήταν άλλο πράγμα από αυτό που γράφει η «Αυγή». Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα, όπως καταγράφηκε στα επίσημα πρακτικά της Βουλής: «Και ξαναλέω διαχωριζόμαστε ριζικά και από τον εθνικισμό που ανέπτυξε η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από αυτό το βήμα. Εναν άκρως επικίνδυνο εθνικισμό, με προεκτάσεις που δε θα θέλαμε να φανταστούμε πού πάνε, αν τους δοθεί η ευκαιρία. Αλλά και από την άλλη πλευρά, δεν υιοθετούμε τον κοσμοπολιτισμό, ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις. Ενας κοσμοπολιτισμός, ο οποίος θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική, που δεν αναιρεί την εθνική ταυτότητα, στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και αυτό υπάρχει... Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως δυο φαινομενικά διαφορετικές απόψεις μπορούν να οδηγήσουν όχι στο μικρότερο κακό, αλλά στο μεγαλύτερο κακό. Αύριο θα θέσουν ζήτημα μειονότητας και για τους μετανάστες. Και πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας. Διότι το θέμα δεν είναι μόνο δίνω ή όχι ιθαγένεια. Αλλά υπάρχουν και μια σειρά απόψεις, οι οποίες μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πάρα πολύ επικίνδυνες».

Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ λέει το αυτονόητο, αφού έχει πλήρη επίγνωση των σχεδιασμών των ιμπεριαλιστικών κύκλων, που, συνεπικουρούμενοι από διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) υπεράσπισης δήθεν των δικαιωμάτων (διαφορετικότητα, δια- ή πολυ- πολιτισμικότητα κλπ.) πιέζουν για την αναμόχλευση εθνικιστικών αντιπαραθέσεων, παρεμβαίνουν και σε ζητήματα ιθαγένειας, ώστε να διευκολύνεται η πολιτική των επεμβάσεων, ακόμη και η αλλαγή συνόρων. Η μόνη απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι η σφυρηλάτηση της ταξικής, αντιιμπεριαλιστικής και διεθνιστικής ενότητας των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, ενάντια στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό. Μπορεί στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή» να μην αρέσει αυτό, και είναι λογικό. Ομως, η θέση του ΚΚΕ δεν επιδέχεται καμιάς παρερμηνείας. Πολύ περισσότερο από δυνάμεις που έχουν βάλει το... κοσμοπολίτικο χεράκι τους για να νομιμοποιηθούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη γειτονιά μας, στο όνομα της προστασίας δήθεν των μειονοτήτων.


Π. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ