Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην περικοπούν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού

Επίκαιρη Ερώτηση με αφορμή το απαράδεκτο πετσόκομμα κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας

Από τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του ΟΕΕ ενάντια στις περικοπές στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού
Από τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του ΟΕΕ ενάντια στις περικοπές στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού
Επίκαιρη Ερώτηση για την περικοπή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΕΕ κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Μειωμένα δελτία κοινωνικού τουρισμού θα διανείμει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) το 2010, με βάση πρόσφατη ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με αυτήν, ο αριθμός των δελτίων προβλέπεται να είναι μειωμένος κατά 200.000 σε σχέση με το 2009 (από 750.000 σε 550.000). Η διοίκηση του ΟΕΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτήν την προκλητική ενέργεια επικαλούμενη τον προϋπολογισμό. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ΙΚΑ χρωστάει στον ΟΕΕ 650 εκατ. ευρώ και ενδέχεται να μην μπορεί να καταβάλει χρήματα στον ΟΕΕ για το 2010.

Η απόφαση αυτή είναι προκλητική για τους εργαζόμενους, καθώς τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από τις ίδιες τις εισφορές των εργαζομένων, και ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, όπου η επίθεση στο εισόδημά τους, στην ασφάλιση, στη σταθερή και πλήρη εργασία είναι ιδιαίτερα οξυμένη. Επιπλέον το δικαίωμα στις διακοπές που έχει προ πολλού μετατραπεί σε εμπόρευμα για τους εργαζόμενους πλήττεται ακόμα περισσότερο. Αποκαλύπτεται και από αυτό ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση, για την οποία δε φέρουν καμία ευθύνη».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό «τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει καμία περικοπή στα δελτία κοινωνικού τουρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ