Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψήφισε τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Κομισιόν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων

, σημείωσε στην παρέμβασή του ο Γ. Τούσσας

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ. Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας σημείωσε:

«Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διορίστηκαν από τις νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και την ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αποκλειστικό πολιτικό κριτήριο επιλογής τους, την ικανότητά τους να υπηρετούν απρόσκοπτα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, την εξουσία της πλουτοκρατίας και αυτό σηματοδοτεί την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων στις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ανενδοίαστα:

Τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, την ένταση της αντιλαϊκής πολιτική της ΕΕ και τις στρατιωτικές επεμβάσεις της σε διεθνή κλίμακα για την προώθηση των συμφερόντων της, την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Την προσήλωσή τους στην ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς και τις τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχτ, στην ανταγωνιστικότητα και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.

Την εντατικοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων σε μια μετωπική επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τον πολλαπλασιασμό και την ενίσχυση των αντιδραστικών διωκτικών μηχανισμών για την καταστολή των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα συνεχίσει και θα εντείνει την πολιτική εκμετάλλευσης των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η αντεπίθεση και η ρήξη και με την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Ο αγώνας για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία προϋπόθεση για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ