Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο

Σε 24ωρη απεργία προχωρεί το ΕΚΘ την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή 

Κάτω από το βάρος συγκεκριμένης πρότασης της «Εργατικής Ενότητας» η προχτεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδίκασε ομόφωνα το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που το χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη απεργία την ημέρα που θα έρθει για συζήτηση στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.

Στην αρχή καταβλήθηκε προσπάθεια από την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ να «πέσει στα μαλακά» η κυβερνητική πολιτική και να εγκριθεί η τακτική «παρατηρήσεων» της ΓΣΕΕ. Ηταν όμως τόση η δύναμη των επιχειρημάτων της πρότασης της «Εργατικής Ενότητας» και τόσο κραυγαλέα αντεργατικό το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που όλα τα μέλη της διοίκησης στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί.

Στην πρότασή της η «Εργατική Ενότητα» καταδίκασε τις περιβόητες αναδιαρθρώσεις στα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, δημόσια Υγεία, Παιδεία, κοινωνική πρόνοια, που χαρακτηρίζει σαν τα «βασικά στοιχεία της ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στην Εργατική Τάξη». Σε σχέση με το εν λόγω νομοσχέδιο η πρόταση τονίζει: «Η κυβέρνηση άνοιξε πλέον τα χαρτιά της μετά από 5 μήνες συμπαιγνίας με τους εργοδοτικούς φορείς, με τη στήριξη της ΝΔ και με το «διάλογο - απάτη» με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιβεβαιώνοντας έτσι τη στάση των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα...». Πρότεινε επίσης και τη διοργάνωση και εργατικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 30 Νοέμβρη.

Η διοίκηση του ΕΚΘ αποφάσισε, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, να συγκαλέσει το Γενικό Συμβούλιο την Τρίτη 28 Νοέμβρη. Την Τετάρτη 29 Νοέμβρη να πραγματοποιηθεί στο ΕΚ σύσκεψη με τις διοικήσεις όλων των κλαδικών σωματείων και την Πέμπτη 30 Νοέμβρη να γίνει σύσκεψη με τα σωματεία της βιομηχανικής ζώνης στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και την ίδια μέρα στο ΕΚΘ σύσκεψη με τα σωματεία Κοινής Ωφέλειας.

Παράλληλα αποφασίστηκε μέλη του προεδρείου με κλιμάκια συνδικαλιστών να πραγματοποιήσουν περιοδείες σε μεγάλα εργοστάσια και χώρους δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ