Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
«Εχουμε δικαίωμα στην ασφάλιση»

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν στη διοίκηση του Ταμείου τους για τα εμπόδια που θέτει στην ασφαλιστική τους κάλυψη

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω είναι οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Εφημερίδων Αθηνών, καλώντας τη διοίκηση του Ταμείου Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων (ΤΣΕΥΠ), να ανακαλέσει την απόφασή της με την οποία αρνείται να ασφαλίσει δυο εργαζόμενους του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ. Χτες το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών εργαζόμενοι των πρακτορείων, όπου και απαίτησαν το δικαίωμά τους στην ασφάλιση. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Δημήτρης Δρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου και Χάρτου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, αγανάκτηση προκάλεσε η στάση της Αστυνομίας, που από νωρίς είχε ισχυρή παρουσία έξω από τα γραφεία της Ενωσης, ενώ δύο από τους αστυνομικούς δε δίστασαν να πάνε μέχρι έξω από την αίθουσα που γινόταν η συγκέντρωση, προκειμένου να μάθουν ποια θα είναι η συνέχεια της κινητοποίησής τους. Αργότερα απέκλεισαν τα γραφεία του ΤΣΕΥΠ από τους εργαζόμενους!

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία αντιδρούν στην απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ του ΤΣΕΥΠ να μην εγγράψει στο Ταμείο δύο εργαζόμενους που δούλευαν στις αποθήκες του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ στα Οινόφυτα, με τη δικαιολογία ότι είναι εκτός Αθηνών, τη στιγμή μάλιστα που επί μήνες τούς παρακρατούνταν και αποδίδονταν στο Ταμείο οι ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη και προκλητική την απάντηση της διευθύντριας του ΤΣΕΥΠ προς το ΙΚΑ Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ μετά από έλεγχο που έκανε σε αποθήκη του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ, ρώτησε το ΤΣΕΥΠ αν επιτρέπεται να ασφαλίζει τους εργαζόμενους. Η διευθύντρια του ΤΣΕΥΠ απάντησε πως δε γνώριζε ότι οι 15 εργαζόμενοι, που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΕΥΠ, δούλευαν στον Ασπρόπυργο (!), που είναι εκτός των ορίων της Αθήνας. Με τον τρόπο αυτό η διευθύντρια «νίπτει τας χείρας της», κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα και τη διαγραφή από το Ταμείο δεκάδων εργαζομένων στα πρακτορεία, που είναι ασφαλισμένοι εδώ και δεκαετίες στο ΤΣΕΥΠ.

Οπως σημείωσε ο Χρήστος Πισπιρίγκος, πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού, «δε θα δεχτούμε αυτή την πρόκληση. Για μας είναι αυτονόητο ότι όλοι οι εργαζόμενοι των πρακτορείων θα είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΕΥΠ». Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο Ταμείο στο χώρο του Τύπου, όπως και ένα συνδικάτο εργαζομένων στον Τύπο, για την καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση των εργαζομένων. «Αν δεν πάρουν πίσω αυτές τις αποφάσεις, εμείς θα κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας», δήλωσε ο Χρ. Πισπιρίγκος.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο ΤΣΕΥΠ και στα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και στο υπουργείο Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ