Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑΜΕΙΩΝ
Υπερασπίζονται δικαιώματα και ασφάλιση

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στις 27 - 28 Νοέμβρη

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν τη Δευτέρα και οι τρεις ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας(ΠΟΣΕ, ΠΟΥΓΥ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ), αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, συρρικνώνει το εισόδημά τους, καταργεί το πενθήμερο και υποβαθμίζει την παροχή των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11 το πρωί και την επομένη θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στον πεζόδρομο της Κοραή.

Σε 3.000 υπαλλήλους φτάνουν οι ελλείψεις στις υπηρεσίες του ΙΚΑ κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Εκεί υπέδειξαν, ότι πρέπει ν' αναζητήσει η κυβέρνηση τις αιτίες, για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και κατήγγειλαν τον εμπαιγμό που επιχειρείται με τη δήθεν λειτουργία των υπηρεσιών το Σάββατο και δύο απογεύματα τη βδομάδα. Στην απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ Περιστερίου και τις απογευματινές ώρες, αντιδρούν όχι μόνο γιατί καταργεί το πενθήμερο, αλλά και γιατί, λόγω της μη λειτουργίας όλων των υπηρεσιών, ο ασφαλισμένος θα εξαναγκάζεται να επανέρχεται και πάλι στις υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ Β. Κόκκαλης οι ελλείψεις προσωπικού σε ορισμένα υποκαταστήματα φτάνουν το 50%. Από το υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης δεν καλύπτονται 150 οργανικές θέσεις (ποσοστό 39%), στο περιφερειακό Πειραιά 84 θέσεις (36%) και στο περιφερειακό της Αθήνας 100 θέσεις (ποσοστό 27%). Ταυτόχρονα με βάση τον προϋπολογισμό του ιδρύματος για το 2001 το οργανικό έλλειμμα του ΙΚΑ θα φτάσει τα 310 δισεκατομμύρια δραχμές και μαζί με τα χρεολύσια και τους τόκους στα 336 δισ.

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι το πρόσχημα -δήλωσε στο «Ρ» ο Γιάννης Ιωάννου, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣΕ από τη Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα- ο στόχος της κυβέρνησης με τη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ απογεύματα και τα Σάββατα είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του πενθήμερου και η κοροϊδία του πολίτη». Κατήγγειλε μάλιστα το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση και πως ενώ το υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζει ότι δεν καλύπτονται χιλιάδες οργανικές θέσεις δεν κάνει προσλήψεις και καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς. Γιατί -όπως εξηγεί- ένα γραφείο με δύο υπαλλήλους το απόγευμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανέναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ