Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον αγώνα καθηγητές και δάσκαλοι

Με αιχμή εργασιακά και εκπαιδευτικά αιτήματα δάσκαλοι και καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 του Νοέμβρη.

Στις 11 το πρωί, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σύμφωνα με το διεκδικητικό πλαίσιο που διαμόρφωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν ανάμεσα σε άλλα στήριξη της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων και να δίνονται και στους δύο συζύγους, σύνταξη στο ύψος του 80% των εν ενεργεία αποδοχών και υπολογισμό της στον τελευταίο μισθό, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, αποδέσμευση της 35ετίας από όρια ηλικίας, αύξηση του ποσού των χορηγούμενων δανείων και μείωση των επιτοκίων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών με το κόστος να το αναλάβει κύρια ο κρατικός προϋπολογισμός, μαζικούς διορισμούς, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 20, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, σύνταξη νέου ΠΔ για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια κ.ά.

Για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ είναι στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Κοραή. Η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία ζητώντας την επίλυση των οικονομικών, εργασιακών, συνταξιοδοτικών - ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ