Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία της 28ης Νοέμβρη καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, απαιτούμε κλιμάκωση του αγώνα.

Για τις 28 Νοέμβρη έχει αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, με θολό πλαίσιο και χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία της. Αντίθετα κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν το ποσοστό συμμετοχής, για να μπορούν να χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την αγωνιστική απραξία τους το επιχείρημα ότι «οι συνάδελφοι δεν ενδιαφέρονται ή δε θέλουν κινητοποιήσεις».

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ καλεί τα μέλη της να μπουν μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στον εργασιακό Μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικότερα, που στοχεύει στην καρατόμηση κάθε δικαιώματος που με πολύχρονους αγώνες κατακτήσαμε. Η μονιμότητα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, η αξιολόγηση χρησιμοποιείται για την τρομοκράτηση και ιδεολογική μας χειραγώγηση με τη σύνδεση μισθού - βαθμού - αξιολόγησης, ενώ τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, αφού η βασική κατεύθυνση είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 65 και 67 χρόνια και η μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης δε θα στείλει μήνυμα μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, που προσπαθούν να στρογγυλέψουν τα αιτήματα ώστε να χωράνε στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να σπείρουν την απογοήτευση, να δικαιολογήσουν (μέσα από την αποτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων), την τακτική του συμβιβασμού και του «κοινωνικού διαλόγου» του αποπροσανατολισμού που ακολουθούν.

Να «οργώσουμε» τα σχολεία

Να μιλήσουμε με τους συναδέλφους, να μεταφέρουμε παντού το κάλεσμα του αγώνα, με το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ:

Η επιτυχία της απεργίας, η ενίσχυση του ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, επιβάλλει την αποκάλυψη της τακτικής των άλλων παρατάξεων, τη σύγκρουση με την πρακτική του συμβιβασμού που καλλιεργούν:

  • Με το ύπουλο επιχείρημα που χρησιμοποιούν «υπογείως» τα στελέχη της ΠΑΣΚ, ότι δήθεν η απεργία κάτω από την «ομπρέλα» της ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να προβάλλει τα ιδιαίτερα αιτήματα των δασκάλων και των καθηγητών και γι' αυτό δεν έχει νόημα η συμμετοχή.
  • Με τη μοιρολατρία που καλλιεργεί η ΔΑΚΕ, χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα την «πράσινη» πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ, η οποία ρίχνει «τουφεκιές», λες και οι δυνάμεις της σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κάνουν κάτι διαφορετικό από το να συναινούν στην αγωνιστική απραξία των ΔΣ των παραπάνω Ομοσπονδιών.
  • Με την επικίνδυνη τακτική υποταγής που καλλιεργούν οι δυνάμεις του Συνασπισμού προβάλλοντας σαν επιχείρημα ότι «θα χάσουμε χρήματα για μια εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμό».
  • Με την απροκάλυπτα απεργοσπαστική τακτική των Παρεμβάσεων, που έφτασαν στο σημείο να βγάζουν απεργοσπαστικές ανακοινώσεις και να καλούν τους συναδέλφους να μην απεργήσουν, αφού την απεργία την προκήρυξε η «γραφειοκρατική ΑΔΕΔΥ».

Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης θα αποτελέσει ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της, γροθιά στο στομάχι των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ. Μπορεί να μετατραπεί σε αποφασιστικό κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν από «τα κάτω», μέσα από γενικές συνελεύσεις, Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, κόντρα στην υπονόμευση των άλλων δυνάμεων, μπορεί να ενισχύσει τη λογική του ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, να «σύρει» τις παρατάξεις του κοινωνικοεταιρικού συνδικαλισμού σε αγώνες, μπροστά στη δυναμική απαίτηση της βάσης των εκπαιδευτικών.

Συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, προβάλλοντας το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, διαδηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συγκρουστούμε με την κυβερνητική πολιτική, μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκφράζουμε την απαίτησή μας για συνέχιση του αγώνα με συνέπεια και προοπτική, δίνουμε ώθηση στην προσπάθεια για την αναζωογόνηση και την ταξική προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.


Χρήστος ΜΠΑΘΑΣ
Στέλεχος της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ