Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση

Καθολική είναι η συμμετοχή  στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους είναι οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να την ξεπουλήσει στο ιδιωτικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα απαιτούν από τη Διοίκηση της εταιρίας τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία της Διώρυγας.

Χτες τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένες δύο 48ωρες απεργίες στις 25-26 και στις 28-29 Νοέμβρη, που έχουν κηρύξει το Σωματείο Ναυτικών «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Διώρυγας.

Να σημειωθεί ότι το κανάλι παραμένει να είναι κλειστό από τις 14 Νοέμβρη, λόγω αποκόλλησης μεγάλου τμήματος πρανούς, κάτι που κάνει ανασφαλή τη διέλευση των πλοίων, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης.

Ωστόσο, χτες το πρωί - δεύτερη μέρα της απεργίας - συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων με τον πρόεδρο της «Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου» (ΑΕΔΙΚ) κ. Τσούμα. Μέσα σε «θυελλώδη» κλίμα οι εκπρόσωποι της εταιρίας κάλεσαν τους εργαζόμενους να δουλέψουν ώστε να λειτουργήσει η Διώρυγα. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι απαίτησαν να γκρεμιστεί το τμήμα του πρανούς που έχει μείνει για να αποφευχθεί ο κίνδυνος και έγγραφη βεβαίωση της εταιρίας για την ασφάλεια της εργασίας τους και της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ