Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Κρίθηκε παράνομη

«Απαρατήρητη» ήταν η ποινικοποίηση του αγώνα για ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Τελωνεία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσέφυγε το περασμένο Σάββατο στα δικαστήρια, ζήτησε και πέτυχε να χαρακτηριστεί η απεργία των τελωνειακών παράνομη. Την περασμένη Κυριακή ακολούθησε η έκτακτη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, πατώντας στην απόφαση του Δικαστηρίου πρότεινε αναστολή των κινητοποιήσεων ισχυριζόμενη ότι αν ληφθεί απόφαση για απεργία οι εργαζόμενοι δε θα ακολουθήσουν. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, που αποτελεί την πλειοψηφία, κατέληξε να προτείνει 48ωρη απεργία, χτες και σήμερα, με πλαίσιο που δεν υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Τελικά, με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της πλειοψηφίας των μελών της ΔΑΚΕ αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων.

Οι ταξικές δυνάμεις, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Τελωνειακών» - της οποίας η πρόταση για κλιμάκωση του αγώνα με αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων απορρίφθηκε - κατήγγειλε τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως και τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό του ρόλου της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ήταν ότι δεν κατήγγειλαν καν την αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης να τους στείλει στα δικαστήρια. Αλλωστε, μόλις την περασμένη βδομάδα η ΠΑΣΚΕ στους Εφοριακούς ανέστειλε, πριν ακόμα ξεκινήσει, την απεργία στο όνομα της άσχημης οικονομικής κατάστασης της χώρας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ