Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Στις κάλπες Πέμπτη και Παρασκευή

Εμπόδια στις αρχαιρεσίες επιχειρεί να βάλει η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ

Την προσπάθεια ωμής παρεμπόδισης και τρομοκρατίας των εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό τομέα στη Ζάκυνθο, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στο νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Ζακύνθου επιχειρούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό - όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το σωματείο - «δυο μέρες πριν από τη μεγάλη απεργία στις 24 Φλεβάρη ήρθε στη Ζάκυνθο "υψηλόβαθμο" κλιμάκιο της ΟΤΟΕ όχι για να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ αλλά για να τους καλέσει να διαγραφούν άμεσα από το κλαδικό τους σωματείο που συσπειρώνει εργαζόμενους από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας (συμβασιούχους, μόνιμους, ασφαλιστικές εταιρείες, καθαρίστριες χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων)»!

Στην προσπάθεια αυτή, οι εργατοπατέρες ασκούν πιέσεις στα μέλη του κλαδικού συνδικάτου, καλώντας τους να υπογράψουν δηλώσεις ... παραίτησης από αυτό, με το επιχείρημα ότι τους καλύπτει το επιχειρησιακό. Επιχείρημα φαιδρό, καθώς η συμμετοχή σε ένα επιχειρησιακό σωματείο ούτε αντίθετη ούτε ασύμβατη είναι με την ταυτόχρονη συμμετοχή και δραστηριοποίηση στο συνδικάτο του αντίστοιχου κλάδου. Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα της αποφασιστικότητας με την οποία οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εμποδίζουν τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων, χτυπούν τα συνδικάτα που δεν μπορούν να κλείσουν στη στρούγκα του συμβιβασμού. Θυμίζουμε ότι ανάλογη συκοφαντική επίθεση έχει δεχτεί από την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ και το κλαδικό συνδικάτο της Λάρισας.

«Χρόνια τώρα οι εκπρόσωποι αυτοί δεν έχουν ενδιαφερθεί για τη συστηματική παραβίαση του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα προβλήματα γενικότερα του κλάδου μας. Είναι η στιγμή που πρέπει να αναλογιστούμε την πολιτική κατεύθυνση των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΟΤΟΕ και των επιχειρησιακών σωματείων. Πολιτικές που αποτελούν στήριξη των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου και που όλα αυτά τα χρόνια διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία - Πρόνοια και προωθούν την απάθεια και την αδράνεια των εργαζομένων», σημειώνει το σωματείο. «Απέναντι στις συμβιβασμένες ηγεσίες που θέλουν όλους τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι η ενίσχυση του σωματείου τώρα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να γίνει υπόθεση όλων, ώστε να οργανωθεί η πάλη και ο δίκαιος αγώνας μας», καταλήγει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Αλλά, και τις εκλογές που θα γίνουν την Πέμπτη και Παρασκευή 25 και 26 Φλεβάρη, από τις 6 μ.μ. ως τις 9 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚ Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ