Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΠΑΤΡΑ
«Εσπασαν» το εμπάργκο των μεγαλοκαναλαρχών

Δυναμική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του «Super B» έκαναν οι ταξικές δυνάμεις

Σε συμβολική κατάληψη και ολιγόλεπτη παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «SUPER B» προχώρησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στις απολύσεις με ταυτόχρονη απαίτηση για σταθερή και πλήρη εργασία.

Με μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση, που υλοποιήθηκε λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ, μια ομάδα μπήκε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού και εκφώνησε δελτίο ενημέρωσης προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για την αυριανή απεργία.

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις στα "Μάκρο", στο εστιατόριο του νοσοκομείου του Ρίου, στον Αντζουλάτο, στον Καμπέρο, στον Μανιατόπουλο, τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων με stage στο δημόσιο...», σημείωνε το σχετικό δελτίο. «Σε θέλουν φοβισμένο, με σκυμμένο κεφάλι, για να εφαρμόσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική. Θυμήσου: Τόσα χρόνια έκανες θυσίες και πλήρωσες τα κέρδη τους. Τώρα σου ζητάνε να ξαναπληρώσεις. Τα ελλείμματα είναι αποτέλεσμα της κρατικής επιδότησης στο κεφάλαιο, της ληστείας των ταμείων από το κράτος και την πλουτοκρατία. Τα μονοπώλια έρχονται και φεύγουν όποτε τους καπνίσει, ανάλογα με τα κέρδη τους. Αν θέλεις σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια ένας είναι ο δρόμος. Αγώνας για να αμφισβητηθεί η ιδιοκτησία και η εξουσία του κεφαλαίου. Ο πατριωτισμός του κεφαλαίου είναι η δική σου σκλαβιά. Ο πατριωτισμός του λαού είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Αν σήμερα δεν υψώσουμε φράγμα αντίστασης και αντεπίθεσης σε αυτή την πολιτική, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Το κόστος της υποταγής σε αυτή την πολιτική θα πληρωθεί από μας και τα παιδιά μας για πολλά χρόνια μπροστά (...)

Η αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ σήμερα είναι μονόδρομος για τη ζωή και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας. Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη απεργούμε όλοι με το ΠΑΜΕ. Τους δείχνουμε ότι δε μας έχουν στο χέρι. Σας καλούμε όλους να πάρετε μέρος στη μεγάλη απεργία του ΠΑΜΕ και στην περιφρούρηση. Προειδοποιούμε τους κεφαλαιοκράτες της πόλης να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε τρίχα απεργού. Να μην τολμήσουν να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Το ταξικό εργατικό κίνημα δε διαπραγματεύεται το μέλλον και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών μας».

Νωρίτερα, εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου με αφορμή την απόλυση εργαζομένου στο κατάστημα «Μάκρο» και τη διακηρυγμένη πρόθεση της εργοδοσίας για νέες μαζικές απολύσεις. Στη συνέχεια, κάτω από δυνατή βροχή, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με προμετωπίδα το πανό που έγραφε: «Απεργούμε με το ΠΑΜΕ. Ψηλά το κεφάλι. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία». Μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ Δυτικής Ελλάδας σταμάτησαν και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου ενάντια στις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ