Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ
«Κουκουλώνει» την αντεργατική επίθεση

Στη χτεσινή συνέλευση, δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την αυριανή απεργία

Σε «παρωδία» μετέτρεψε η εργοδοτική διοίκηση της Ενωσης Θαλαμηπόλων την ετήσια απολογιστική συνέλευση του κλάδου, που έγινε χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Oι εφοπλιστές, στο πλαίσιο της ανελέητης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει στα ναυτεργατικά δικαιώματα με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απροκάλυπτα έχουν δηλώσει ότι «οι θαλαμηπόλοι δεν είναι ναυτεργάτες», επιδιώκοντας να τους θέσουν «εκτός» οργανικής σύνθεσης και να τους καταδικάσουν στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία. Και όμως η διοίκηση της Ενωσης, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της Γιάννη Φραγκουλίδη, στον ολιγόλεπτο «απολογισμό» κουκούλωσε την πραγματικότητα, αναφέρθηκε γενικώς και αορίστως στην ενότητα του κλάδου, ενώ δεν είπε ούτε μία λέξη για την αυριανή απεργία στα καράβια.

Η όλη διαδικασία ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τρόπου που δρουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην ΠΝΟ (όπου εξ οφιτσίου τη διοίκησή της την αποτελούν οι πρόεδροι των ναυτεργατικών σωματείων μέλη της), της αποστολής που τους έχει ανατεθεί να στρώσουν το δρόμο για την εφοπλιστική επέλαση. Ετσι εξηγήθηκε και το γεγονός ότι ο πρόεδρος, στην αρχή της συνέλευσης, επιχείρησε να πετάξει έξω από το χώρο της συνέλευσης την δημοσιογράφο του «Ρ» ακόμα και με προπηλακισμούς! Προσπάθεια που έπεσε στο κενό ύστερα από παρέμβαση των ίδιων των θαλαμηπόλων.

Η μόνη στιγμή που η συνέλευση απέκτησε περιεχόμενο, ήταν όταν το λόγο πήρε ο Νίκος Φλυτζάνης, εκπρόσωπος της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης, ο οποίος ενημέρωσε τους θαλαμηπόλους για τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, τι προετοιμάζουν οι εφοπλιστές. Τους κάλεσε να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις και το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, να συσπειρωθούν στα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, να δώσουν αποφασιστικά το «παρών» τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και να κάνουν δική τους υπόθεση το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ