Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Βήματα που ανεβάζουν την ευθύνη

Συνεδρίασε το Σάββατο, αμέσως μετά την πρωτομαγιάτικη πορεία

Η ανάγκη να σταθεροποιηθούν τα βήματα που σημειώνονται στην οργάνωση της πάλης και να είναι καθημερινός, ολόπλευρος ο εξοπλισμός για την ενίσχυση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης με τους μηχανισμούς της αστικής τάξης αναδείχθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που έγινε αμέσως μετά την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, το περασμένο Σάββατο.

Κάθε κλάδος κατέγραψε νέες συμμετοχές. «Ηρθε κόσμος που έψαχνε το μπλοκ του συνδικάτου, χωρίς ποτέ να έχει πάει αυτό στον τόπο δουλειάς του», «Κατέβηκε νέος κόσμος, που είχε χρόνια να διαδηλώσει», τόνισαν χαρακτηριστικά συνδικαλιστές σε Χρηματοπιστωτικό, Τουρισμό. Ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για εμβάθυνση της παρέμβασης σε κάθε χώρο, η σταθεροποίηση των δεσμών με κάθε εργάτη. «Εμείς δε θέλουμε "εκρήξεις" των 3-4 ημερών. Θέλουμε αγώνες ώστε να καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι ότι δεν αρκούν μόνο οι απεργίες για να ανατραπούν τα μέτρα τους» σημείωσε συνδικαλιστής από τα Τρόφιμα - Ποτά. «Ολο και περισσότεροι λένε ότι δεν έχουμε πού αλλού να στηριχτούμε παρά μόνο στο ΠΑΜΕ» υπογράμμισε μεταλλεργάτης, ενώ πρόσθεσε ότι μορφή καταστολής των αγώνων είναι και η παρέμβαση των αστικών ΜΜΕ. «Να αναδείξουμε πού πάνε τα λεφτά που ζητάνε» είπε συνδικαλιστής από τον Ιματισμό.

«Χρειάζεται να διανυθεί μεγάλη απόσταση μέχρι τη συνειδητή στράτευση στην πάλη που θα οδηγήσει στις απαραίτητες ριζικές ανατροπές». «Πρέπει να δυναμώσει η πολιτικοποίηση της παρέμβασής μας, να μιλήσουμε για τη σημασία της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής». «Δείκτες της κλιμάκωσης το επόμενο διάστημα θα είναι η αντιπαράθεση για το χαρακτήρα των μέτρων, η εγκατάλειψη των κομμάτων που τα προωθούν, η συσπείρωση στη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, η οργάνωση της εργατικής τάξης στον τόπο δουλειάς» σημειώθηκε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ