Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Στο επίκεντρο της σημερινής απεργίας και οι αντιδραστικές εξελίξεις στην Παιδεία. Στην Ομόνοια στις 11 π.μ. καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Από τη χτεσινή απεργία στους ΟΤΑ
Από τη χτεσινή απεργία στους ΟΤΑ
Σαρανταοκτάωρη απεργία, σήμερα και αύριο, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποιούν σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια. Σε ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούνται οι εργαζόμενοι «να απαντήσουμε με απεργιακό πόλεμο στον ανηλεή καθημερινό αντεργατικό πόλεμο».

Απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα θα γίνουν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στις 11 το πρωί, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (Τσιμισκή 29), στα Χανιά στις 10 το πρωί στην περιοχή Νέα Καταστήματα, στο Ηράκλειο στις 10.30 το πρωί στη Νομαρχία. Ακόμα, στη Λάρισα 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο 11 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου, στα Τρίκαλα 10 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην Πάτρα στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου.

Χτες, την αυλαία των απεργιακών κινητοποιήσεων άνοιξαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Στην Αθήνα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου μίλησαν η Τάνια Ελευθερίου, από το Σωματείο Εργαζομένων Νέου Ψυχικού και ο Δ. Κυζίλης, από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης. Κατήγγειλαν τα κυβερνητικά μέτρα, ανέδειξαν τις ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει τις αντεργατικές πολιτικές και κάλεσαν σε συσπείρωση με το ΠΑΜΕ για να δώσουν οι εργαζόμενοι ενιαία ταξική αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που δέχονται. Ακολούθησε πορεία έως την πλατεία Καραϊσκάκη όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση. Από εκεί οι απεργοί πορεύθηκαν στη Βουλή. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου.

Απεργούν κι οι εκπαιδευτικοί

Σήμερα και αύριο οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απεργούν, αντιδρώντας στην αντιλαϊκή καταιγίδα και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας, που ανατρέπει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις τους. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας διεκδικώντας να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο», όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών, όχι στην αυτοαξιολόγηση, στο σχέδιο «Καλλικράτης», στο ταξικό - διαφοροποιημένο αποκεντρωμένο σχολείο, καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές, ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση για όλους μέσα από Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Ασφάλιση, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια καλεί επίσης το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Κάλεσμα σε πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς ΤΕΙ να συμμετάσχουν μαζικά στη 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, απευθύνει η ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (2013-07-17 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν ενάντια στην επιστράτευση (2013-05-15 00:00:00.0)
Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία (2006-05-06 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα (2006-04-28 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα αγώνα από τις ταξικές δυνάμεις (2005-11-10 00:00:00.0)
Προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα (2005-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ