Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Στο δρόμο 120 εργαζόμενοι

Στο δρόμο πέταξε η ΛΑΡΚΟ παραμονή Πρωτομαγιάς 120 περίπου εργαζόμενους που δούλευαν με δελτία παροχής υπηρεσιών, αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Χτες, 30 εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση και ξαναπήγαν στη δουλειά, χωρίς να γνωρίζουν ακόμα με ποιο καθεστώς θα δουλεύουν και για πόσο καιρό. Οπως λένε εργαζόμενοι που είναι χρόνια στη ΛΑΡΚΟ, πρόκειται για πάγια τακτική της διοίκησης να απολύει περισσότερους από όσους πραγματικά σκοπεύει και να παίρνει ξανά κάποιους πίσω για να εκτονώσει τις αντιδράσεις, για να τρομοκρατεί και να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Την Παρασκευή, η εργοδοσία είπε στους περίπου 120 εργαζόμενους (οι περισσότεροι σε διοικητικές θέσεις, μηχανικοί κλπ. και πολλές γυναίκες) να μην ξαναπάνε στη δουλειά. Χτες πήραν για δουλειά κάποιες ειδικότητες όπως γερανιστές, εργαζόμενοι στη συντήρηση κτιρίων κ.ά. χωρίς τους οποίους δε μπορούσε να βγει η δουλειά. Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας και της στυγνής εκμετάλλευσης που θέλει να επιβάλλει η ΛΑΡΚΟ, είναι ότι ακόμα και αυτούς που πήρε πίσω δεν τους ξεκαθάρισε αν θα είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μπλοκάκι.

Καταγγέλλοντας τις απολύσεις με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Δε θα πτωχεύσει ο λαός. Στην πρώτη γραμμή η ικανοποίηση των αναγκών μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Τώρα, είναι η ώρα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να χτίσουμε εστίες αντίστασης στην πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών του στηριγμάτων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ