Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν ντρέπονται λιγάκι...

«

Είναι ώρα να αναπτύξουμε έντονους κοινωνικούς αγώνες»: Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης που στηρίζει. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχε ακούσει τίποτα για τα μέτρα που ετοίμαζε η κυβέρνηση. Είναι ο ίδιος συνδικαλιστής που ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ έσπευδε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» για να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι αυτός που επίμονα, σταθερά και με συνέπεια εμποδίζει τους αγώνες της εργατικής τάξης, σαμποτάρει κάθε αγωνιστική κίνηση και ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ έφτασε να κηρύξει παράνομη την απεργία του Δεκέμβρη των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και απειλούσε με συνέπειες τους εργάτες!

Είναι ο ίδιος που ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα δεν καταλογίζει την παραμικρή ευθύνη στην κυβέρνηση, προφανώς γιατί θεωρεί - όπως δήλωνε μέχρι πρόσφατα - ότι τα μέτρα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τα θέλει, δεν τα επιδίωξε και απλώς - η δύστυχη - υπέκυψε στις πιέσεις των αγορών. Πολλά λέει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τα μέτρα: Τα χαρακτηρίζει «κοινωνικά άδικα» και «οικονομικά υφεσιακά»... Ενα πράγμα αποφεύγει επιμελώς να πει: Οτι αυτά τα μέτρα είναι βαθιά ταξικά και εξυπηρετούν μόνο την κερδοφορία του κεφαλαίου, της δύναμης δηλαδή εκείνης που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ θεωρεί «κοινωνικό εταίρο».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες και τους στρατηγικούς σκοπούς αυτής της βάρβαρης επίθεσης ζητά «να αλλάξουν οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών και οι υπεύθυνοι να βρεθούν στη φυλακή...». Μόνο που στη φυλακή δεν πρέπει να μπούνε μόνο τα «λαμόγια», «οι κλέφτες» κλπ., αλλά και η πολιτική που ληστεύει «νόμιμα» και «ηθικά» τον ιδρώτα του λαού. Αυτή την πολιτική πρέπει να «φυλακίσουν» με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι. Αλλά σε αυτή την πολιτική ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ όχι μόνο δε θέλει να πάει ενάντια, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να κυκλοφορεί ελεύθερη...


Γ. Ζαχ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζει πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές(2012-01-05 00:00:00.0)
Βραχίονας του αντεργατικού μετώπου(2010-05-23 00:00:00.0)
Κοινός τόπος οι «αντοχές της οικονομίας»(2009-02-03 00:00:00.0)
...και το θράσος(2007-05-02 00:00:00.0)
Επιμένουν προκλητικά οι βιομήχανοι(1996-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ