Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ» ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ η δημόσια υγεία

Αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ριζοσπάστη» για την αφαίμαξη των Ταμείων 

Το πρώτο νομοσχέδιο για την Υγεία, που η κυβέρνηση θα καταθέσει την ερχόμενη βδομάδα, δε θα οδηγήσει στη «Βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ», όπως είναι ο ψευδεπίγραφος τίτλος του. Αντίθετα, η ενδεχομένη εφαρμογή του θα επιταχύνει και θα διευρύνει τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης, ήδη, πολιτικής, που θέλει να απαλλάξει το κράτος από το κόστος της λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων, να μεταθέσει το οικονομικό βάρος στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς και να ανοίξει ακόμη περισσότερο το δρόμο στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.

Ηδη, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία του «Ριζοσπάστη», τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αναγορευτεί σε μοναδικούς πλέον χρηματοδότες, καθώς τα νοσήλια που καταβάλλουν καλύπτουν το 77% των εσόδωντων νοσοκομείων, ενώ η κρατική επιχορήγηση μειώνεται δραματικά, φτάνοντας κοντά στο 5%. Μάλιστα, την τελευταία οχταετία αυξήθηκαν κατά 680% τα νοσήλια που κατέβαλαν τα Ταμεία στα νοσοκομεία.

Είναι μια υπόθεση, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην Υγεία, αλλά τους εργαζόμενους και τους κατοίκους όλης της χώρας. Τα συνδικάτα πρέπει να απαλλαγούν απ' τις ψευδαισθήσεις των προσχηματικών διαλόγων και να οργανώσουν σε όλα τα επίπεδα την αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης.


Γιώργος ΜΟΥΣΓΑΣ


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ