Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δύο οι κόσμοι

«Υπό τον τίτλο "οι μεγιστάνες της ναυτιλίας κάνουν πάρτι, ενώ η Ελλάδα δίνει μάχη" οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" δημοσιεύουν δηλητηριώδες άρθρο, στο οποίο περιγράφουν τον "παράλληλο κόσμο" μέσα στον οποίο ζουν οι τιτάνες της ναυτιλίας. Κατά τη βρετανική εφημερίδα, τα δρώμενα που συγκέντρωσαν τον περισσότερο κόσμο ήταν στον "Αστέρα", "μακριά από τους ζητιάνους του δρόμου, τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και τους δασκάλους που έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές". Κατά τους "Φ. Τάιμς" οι ελληνικές κυβερνήσεις "δεν πιστεύουν ότι η φορολόγηση των εφοπλιστών ή η κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το να τους αφήσουν στην ησυχία τους". Εκτίμηση του αρθρογράφου είναι ότι αυτοί "οι παράλληλοι κόσμοι των πάρτι και των ζητιάνων θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν"» (η καταγραφή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Μία η αστική πολιτική

«Την Παρασκευή ο κ. Παπακωνσταντίνου (παρα)κάλεσε από τη Βουλή τους τραπεζίτες να ...μειώσουν τα κέρδη τους. Κι ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ο κ. Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομίας (παρα)καλούσε τους τραπεζίτες να ...μειώσουν τα κέρδη τους. Τις προάλλες, ο κ. Λοβέρδος (παρα)κάλεσε τους φαρμακοβιομήχανους να ...μειώσουν, επίσης, τα κέρδη τους. Ετσι είναι. Εάν είσαι μισθωτός ή συνταξιούχος σου τον κόβουν τον μισθό ή τη σύνταξη εν μια νυκτί. Εάν είσαι τραπεζίτης ή φαρμακοβιομήχανος σε (παρα)καλούν» (το σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Ενα το δούλεμα

«Καταστρέψατε την αγορά με τις επιλογές σας. Κανένας δεν χαλάει ευρώ. Σταμάτησαν να αγοράζουν. Εχουν περιορίσει ακόμη και τον καφέ (...) Τα μηνύματα τα πήρατε. Στάση στα έσοδα. Αδειο το Ταμείο του Δημοσίου από ΦΠΑ. Το φάσμα της ανεργίας αμείλικτο μπροστά τους. Καταρρέουν μαγαζιά (...) Μπορεί να σωθεί το καράβι (...) Να βγείτε κύριε Παπανδρέου και να δεσμευθείτε με ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που στόχο θα έχει ο κόσμος να αρχίσει να καταναλώνει, να βγάλει από το σεντούκι τα χρήματά του» (το άρθρο στο ΠΑΡΟΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ