Σάββατο 24 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

«ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ»: «Να αφήσουν την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της (...) παρ' όλο που ο Ν. Τσόμσκι παρατηρεί πως "για τον αδύναμο ισχύει ο νόμος και για τον ισχυρό ο νόμος του ισχυρότερου", σήμερα στη χώρα μας δικαστές και εισαγγελείς παρ' όλες τις εγγενείς δυσχέρειες που υπάρχουν με πολύ κόπο εργάζονται για να καταστεί ο ιστός της δικαιοσύνης πιο αδιαπέραστος επιδιώκοντας την ευτοπία στην δυστοπία» (ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ε. Παπαδάκης / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»: «Οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας έχουν ενδεχομένως δίκιο να παραπονούνται για τις νυχτερινές τους αμοιβές ή τα Σαββατοκύριακα που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μερικές βδομάδες. Οφείλουν, όμως, να κατανοήσουν τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και να μη βάλουν άλλο ένα καρφί, ενδεχομένως το τελειωτικό, στον τουρισμό αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι. Υπάρχουν τα θεμιτά αιτήματα και ο θυμός που είναι κατανοητός, αλλά σε αυτήν τη φάση πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να ξεπεράσει τη μεγάλη κρίση. Αν οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας επιμείνουν στο slow down και κατόπιν στις απεργίες, αγνοώντας μάλιστα όπως διακηρύσσουν οιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου, θα φέρουν τεράστια ευθύνη για τις καταστροφικές συνέπειες των πράξεών τους στην ελληνική οικονομία» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ «ΔΙΚΙΟ» ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ: «Η Χάγη στην ουσία αναγνώρισε ότι χώρες που έχουν εσωτερικά προβλήματα από αποσχιστικές ομάδες μπορεί να δουν κάποια στιγμή να ανεξαρτητοποιείται κάποια επαρχία τους, με τη σύμφωνη γνώμη θεσμικών φορέων της διεθνούς νομιμότητας, όπως και αν ερμηνεύεται αυτό (...) μετά τη χθεσινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης φαίνεται ότι ανοίγει - για μια ακόμα φορά - ο ασκός του Αιόλου στη γειτονιά μας» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ