Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Η εργοδοσία πετά στο δρόμο 500 εργάτες

Στο δρόμο πετά περίπου 500 εργάτες η ισπανικών συμφερόντων κατασκευαστική εταιρεία «Ferrovial», που δουλεύουν στο εργοτάξιο και στα εργολαβικά συνεργεία της, στο τμήμα του οδικού άξονα Ε65, από το Προάστιο Καρδίτσας έως το Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Η εργοδοσία ανακοίνωσε χτες το πρωί ότι σταματούν οι εργασίες, με το πρόσχημα της οικονομικής αδυναμίας, καθώς, όπως είπε, η εταιρεία δεν παίρνει χρήματα από το κράτος.

Οι εργάτες από την πλευρά τους, διεμήνυσαν ότι δε θα πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών της Κοινοπραξίας του έργου, για το μοίρασμα της λείας των υπερκερδών, αλλά θα αντισταθούν για να αποτρέψουν τ' αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία «Ferrovial», είναι μία από τις τρεις εταιρείες της Κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει το έργο - οι άλλες δύο είναι οι «DRAGATOS» και «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» - και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με δραστηριότητες σε 49 χώρες και τεράστια κέρδη. Το έργο δόθηκε το 2008, με τη μέθοδο της παραχώρησης, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η διάρκεια της οποίας είναι 30 χρόνια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες του τμήματος θα ολοκληρώνονταν το 2013.

Κοντά στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο έσπευσε άμεσα χτες το πρωί κλιμάκιο της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα υλικά που θα πετιούνται στο δρόμο ως θύματα των όποιων ανταγωνισμών μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών». Προσθέτει, δε, πως «απαιτείται όλοι οι εργαζόμενοι να κρατήσουν ενιαία στάση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, με άμεσο αίτημα να παραμείνουν στις δουλειές τους με ευθύνη της Κοινοπραξίας που έχει την ευθύνη, συνολικά του έργου του οδικού άξονα Ε-65».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, τονίζει: «Απαιτούμε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τη σχέση εργασίας με την κοινοπραξία. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου. Η Ομοσπονδία μας και τα Συνδικάτα μας στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα είμαστε στο πλευρό σας, στηρίζουμε τον αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ