Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενεργοποίησαν τα ΜΑΤ

Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΚΟΘ

Τη βία και τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν χτες το απόγευμα οι απεργοί των βυτιοφόρων της Θεσσαλονίκης, στις 7 το απόγευμα στα διυλιστήρια Καλοχωρίου. Οι οδηγοί των φορτηγών που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του διυλιστηρίου δέχτηκαν την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που τους χτυπούσαν με γκλοπς και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Δύο απεργοί έφεραν τραύματα στο κεφάλι από τα γκλοπς, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν βυτιοφόρο με απεργοσπάστη από την Κέρκυρα επιχείρησε να εισέλθει, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου.

Η ΚΟΘ

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, τονίζει:

«Ο αυταρχικός κατήφορος της βάρβαρης και αντιλαϊκής κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Μετά την επιστράτευση και τη χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, σήμερα για το χτύπημα της απεργίας στα διυλιστήρια στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χρησιμοποιήθηκαν και τα ΜΑΤ. Είναι ακόμη μια επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης ενάντια σε όλους όσοι αγωνίζονται.

Η απάντηση στην πολιτική που στόχο έχει τη συγκέντρωση του μεταφορικού έργου υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος κυρίως των πιο μικρών ιδιοκτητών βρίσκεται στην ανάπτυξη του αγώνα ανατροπής της. Στην κατεύθυνση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, με δημόσιο έλεγχο και κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων μεταφοράς που θα εξασφαλίζει ανθρώπινη δουλειά, ικανοποιητικό εισόδημα και δικαιώματα στους εργαζόμενους στις μεταφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ