Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το στίγμα δόθηκε...

Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τέσσερις περιπτώσεις όπου κόπηκε η παροχή του νερού και ρεύματος σε οικογένειες που είτε οι γονείς ήταν άνεργοι είτε απλήρωτοι συμβασιούχοι, επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Είναι φανερό ότι στο άμεσο μέλλον, καθώς θα ξεδιπλώνονται τα μέτρα του μνημονίου και θα προστίθενται νέα, ολοένα και περισσότερες λαϊκές οικογένειες δε θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το νοίκι, το φως, το νερό, το τηλέφωνο, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα τροφεία στον παιδικό σταθμό, ακόμα και τα στοιχειώδη ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Τα συνδικάτα, οι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος αναλαμβάνουν πρόσθετα καθήκοντα το επόμενο διάστημα. Ηδη το στίγμα δόθηκε. Οι δυναμικές παρεμβάσεις των Γραμματειών του ΠΑΜΕ στις περιοχές της Πάτρας και του Μενιδίου, με τις οποίες επετεύχθη άμεση επανασύνδεση στα εν λόγω νοικοκυριά αποτελεί τον μπούσουλα αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Κατέδειξαν με εμφαντικό τρόπο πως τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν να αντιμετωπιστούν με την οργανωμένη δράση. Πρέπει να γίνουν συλλογική υπόθεση του λαϊκού, του ταξικού κινήματος με την ένταξη και συμμετοχή όλων των ανθρώπων του μόχθου.

Οι χιλιάδες λαϊκοί άνθρωποι, που περνούν απότομα στη φτώχεια και την ανέχεια, και αυξάνονται ραγδαία, πρέπει να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις στο κίνημα, τον οργανωτή του αγώνα τους, ώστε αυτός να καταγράψει άμεσα αποτελέσματα και, ταυτόχρονα, να ανοίξει δρόμους για πιο βαθιές αλλαγές. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ