Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο νόμος του ... ΣΕΤΕ

Την παρατήρηση ότι η κυβέρνηση «οφείλει να επιδείξει τη δέουσα αποφασιστικότητα», κάνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, χαιρετίζοντας την απόφαση να εξασφαλίσει τη λειτουργία της αγοράς «μέσω της τήρησης των νόμων», που στην αρρωστημένη αντίληψή τους ισοδυναμεί με την πολιτική επιστράτευση των φορτηγών δημόσιας χρήσης, με τη χρησιμοποίηση του στρατού ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, με τον αυταρχισμό και τη βίαιη αντιμετώπιση όσων κινητοποιούνται και αντιστέκονται.

Με ύφος που θα είχαν 10... τρόικες, ο ΣΕΤΕ, όχι μόνο υπερθεματίζει για την επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών, αλλά υπεραμύνεται του μνημονίου και των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που περιέχει, ενώ παροτρύνει ότι «όλες οι επιχειρηματικές τάξεις οφείλουν να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι θέσεις της διοίκησης του ΣΕΤΕ είναι η «φυσιολογική» κατάληξη ενός επιχειρηματικού φορέα που εδώ και μήνες εναντιώνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τα αντιλαϊκά μέτρα, διαπρέπει στην επίδειξη της αντιδραστικής αντίληψης ότι τα πάντα πρέπει να υποταγούν στα δικά τους κέρδη και συμφέροντα. Αυτοί απαίτησαν να χυθεί αίμα στο λιμάνι, αξίωσαν το «μάζεμα» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, επιτέθηκαν στους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού για τις κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη, «έφριξαν» με την υποτιθέμενη «βεβήλωση» της Ακρόπολης (αυτής που οι ίδιοι την έχουν μετατρέψει σε πηγή άντλησης κερδών) απ' όπου το ΚΚΕ έστειλε μήνυμα αντίστασης προς τους εργαζόμενους της ΕΕ. Αυτοί είναι που δεν άφησαν εργατική κινητοποίηση, που να μη τη λοιδωρήσουν μόνο και μόνο επειδή πειράχτηκε η τσέπη των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.

Από τους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, περιμένουμε να δούμε κι άλλες παρεκτροπές. Αυτό που προβληματίζει, είναι η συμπόρευση μαζί τους ορισμένων φορέων που εκπροσωπούν κατά κύριο λόγο μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι πλήττονται σημαντικά, όχι μόνο από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και από τις επιχειρηματικές μεθόδους που μετέρχεται κεντρικά ο ΣΕΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ