Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
«Κλείδωσαν» και τα νέα μέτρα

Ετοιμάζουν το «πόρισμα» με τα εύσημα και τις «υποδείξεις» στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Η επισκόπηση των αντιλαϊκών πακέτων που θα ξεδιπλώσουν στο επόμενο διάστημα μαζί και η «αξιολόγηση» αυτών που ήδη εφαρμόζονται ήταν στην ατζέντα της χτεσινής συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο των ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την επόμενη βδομάδα οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί ολοκληρώνουν τη σύνταξη του πορίσματος, πάντα σε συνεργασία με τη κυβέρνηση, η οποία είναι απόλυτα δεδομένο ότι θα το συνυπογράψει αποδεχόμενη και τις όποιες «παρατηρήσεις» τους. Στις πρώτες προτεραιότητές τους είναι τα παρακάτω:

  • ΟΣΕ: Τα φιλέτα του οργανισμού παραδίδονται σε ιδιωτικά κεφάλαια, «στρατηγικούς επενδυτές». Στο δημόσιο μένουν αμανάτι τα τραπεζικά δάνεια ύψους 7,5 δισ. που πήρε ο οργανισμός για την ανάπτυξη των υποδομών.
  • Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί αναμένεται να έχουν ειδικές επισημάνσεις σε τομείς όπου διαπιστώνουν αποκλίσεις από τους στόχους τους, συγκεκριμένα για όλες τις πρώην ΔΕΚΟ, όπου ήδη δρομολογούνται λουκέτα και συγχωνεύσεις και μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
  • Δαπάνες Υγείας, όπου δρομολογούνται παραπέρα περικοπές. Πρόσβαση στα στοιχεία τω νοσοκομείων θα έχουν μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ρόλο «ελεγκτή».
  • «Καλλικράτης»: Η εφαρμογή του σχεδίου που επίσης σημαίνει μαζικές απολύσεις, όπως δηλαδή έχουν προβλέψει και στο μνημόνιό τους.
  • «Κλειστά επαγγέλματα»: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προωθήσει νομοσχέδιο - σκούπα μέσα στο φθινόπωρο του 2010. Στη λίστα εντάσσονται όλα τα επαγγέλματα που οι ίδιοι αποκαλούν κλειστά. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κεραία από το νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών».
  • Τράπεζες: Η έκθεση της τρόικας αναμένεται να έχει και «συστάσεις» για συγχωνεύσεις και εξαγορές, φωτογραφίζοντας δηλαδή την παραπέρα ιδιωτικοποίηση στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η έκθεση της τρόικας θα αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τη εφαρμογή των σαρωτικών αντιλαϊκών μέτρων και του χρονοδιαγράμματος. Σ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θεωρεί απόλυτα δεδομένη την εκταμίευση της δεύτερης δόσης (9 δισ. ευρώ) από τα τοκογλυφικά δάνεια που επίσης τα φορτώνουν στο λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πακτωλός από διακριτικές ενισχύσεις (2012-05-31 00:00:00.0)
Δρομολογούν το επόμενο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης (2011-11-27 00:00:00.0)
Διευρύνει και επιταχύνει την αντιλαϊκή ατζέντα (2011-08-18 00:00:00.0)
Αλλεπάλληλα μνημόνια στην υπηρεσία της ίδιας στρατηγικής (2011-05-10 00:00:00.0)
«Νέα σύμβαση» φέρνει η επιμήκυνση του δανείου (2011-01-20 00:00:00.0)
Συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης (2010-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ