Σάββατο 31 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Την Πέμπτη η συγκέρντρωση στην Ακρόπολη

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010 στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για τα 65 χρόνια από τις ρίψεις των πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στο κάλεσμα τονίζεται: «Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη.

Οχι στα πυρηνικά και στους εξοπλισμούς. Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να παλέψουμε για:

-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ' απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης "Αντιπυραυλικής Αμυνας" στην Ευρώπη, που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου χρήσης του Αιγαίου για την ενίσχυσή της.

-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

- Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

- Την ανατροπή του Μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συγκέντρωση και κινητοποίηση εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ