Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

1867: Τουρκικό πολεμικό πλοίο βυθίζει το ατμόπλοιο «Αρκάδι», που είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες αποστολές για την ενίσχυση των επαναστατικών δυνάμεων της Κρήτης.

1914: Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία.

1960: Ο Φιντέλ Κάστρο εθνικοποιεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία Αμερικανών σε αντίποινα για την «αμερικανική οικονομική επιθετικότητα».

1960: Η Ακτη του Ελεφαντοστού γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει ελληνοκυπριακά χωριά και λιμάνια.

1969: Επίθεση των εθνικοαπελευθερωτικών δυνάμεων του Νότιου Βιετνάμ στο μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Αμερικανών στο Νότο προκαλεί μεγάλες καταστροφές στις δυνάμεις των ΗΠΑ. Την ίδια ώρα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης τινάζουν στον αέρα τη στρατιωτική σχολή στη Σαϊγκόν.

1976: Το τουρκικό «Χόρα» παραβιάζει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η τουρκική ηγεσία με την κίνηση αυτή αμφισβητούσε στην Ελλάδα τόσο το δικαίωμα των 12 μιλίων της αιγιαλίτιδας ζώνης, όσο και την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας των ελληνικών νησιών. Η κυβέρνηση Καραμανλή μπροστά στην ωμή πρόσκληση επιλέγει το δρόμο των διπλωματικών παρεμβάσεων. Οι ΗΠΑ ακολουθούν πολιτική «ίσων αποστάσεων» και συντηρούν ελεγχόμενη κρίση στην περιοχή.

1981: Την εγκατάσταση πυραύλων «Κρουζ» στη Σικελία αποφασίζει η ιταλική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ