Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ: «Τριπλό "ψαλίδι" στα εισοδήματα των πολιτών έρχεται τον Σεπτέμβριο. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρουν στα γραμματοκιβώτιά τους την επόμενη "φουρνιά" των σημειωμάτων για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 (...) Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται (κατά πάσα πιθανότητα) η μετάταξη του 30% των βασικών υπηρεσιών και προϊόντων καθημερινής διατροφής από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%. Παράλληλα, οι γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα "νιώσουν" στην τσέπη τους την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ (από το 21% στο 23%) που ισχύει από τον Ιούλιο» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: «με δεδομένο ότι εκείνοι που πλήττονται άμεσα και σε μεγαλύτερο βαθμό είναι τα χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριά και τα νοικοκυριά σταθερού εισοδήματος, μισθωτοί και συνταξιούχοι, των οποίων το εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά, βαδίζουμε σε αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ»: «οι αλευροβιομήχανοι περιέγραψαν με τρόπο που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά τους την κρίση στην αγορά σιτηρών και προετοίμασαν την κοινή γνώμη για αναπόφευκτες αυξήσεις που έρχονται. Μπορεί να έχουν τις μεταξύ τους διαφορές αλλά σε ό,τι αφορά το συμφέρον του κλάδου είναι "μια γροθιά"» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ: «Σε περισσότερα από 81 εκατομμύρια έφτασαν πέρυσι οι νεαροί ηλικίας 15 έως 24 ετών που δεν έχουν και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μιλάει για μια "χαμένη γενιά" (...) Οι κυβερνήσεις στερούν σήμερα τη ζωή μιας ολόκληρης γενιάς για να ζήσει καλύτερα η επόμενη. Ετσι λένε. Τα παιδιά της μελλοντικής γενιάς, όμως, που υποτίθεται πως προστατεύονται από τα μέτρα λιτότητας των κυβερνήσεων, πρέπει να προστατευτούν σήμερα: οι γονείς τους δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους, οι τράπεζες δεν πρέπει να τα ξεσπιτώσουν, τα σχολεία τους δεν πρέπει να μείνουν κολοβά χωρίς δασκάλους και μαθήματα και τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν γιατρούς και λεφτά για να φροντίζουν την υγεία τους. Καμιά γενιά δεν μπορεί να στηρίξει την ευτυχία της στη δυστυχία μιας άλλης» (ο Ρ. Βρανάς στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ