Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Συντονισμένοι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε ...συντονίστηκαν! Για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά μιλάμε, που αμφότεροι συναντήθηκαν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και εξέφρασαν ταυτόσημη θέση.

Μέγα θέμα το «να διασφαλιστεί βεβαίως η ασφάλεια του Ισραήλ» κατά τον πρωθυπουργό, στόχος «η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ» κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φυσικά και οι δύο τάσσονται κατά των πολεμικών επιχειρήσεων και υπέρ των διπλωματικών λύσεων καθότι τέτοια πρέπει να λένε...

Ακόμη και η αναφορά περί «ασφάλειας» της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ (που δημιουργεί από μόνη της ...ανασφάλεια σε όλη τη Μέση Ανατολή) μόνο σαν αντίληψη περί ίσων αποστάσεων μπορεί να λογιστεί.

Κι όταν ζητάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο ...λιοντάρι και το πρόβατο, όλοι ξέρουμε τι θα συμβεί.

Οσο για την αποστροφή του Αντ. Σαμαρά, περί του ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται οι σχέσεις Παλαιστίνης - Ισραήλ με το Κυπριακό, δεν ξέρουμε σε ποιους απευθύνονταν ακριβώς...

Μια φορά, οι συντάκτες του Σχεδίου Ανάν, είχαν (και έχουν ακόμη) διαφορετική γνώμη.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑ ΣΠΕΥΣΟΥΜΕ να συμφωνήσουμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα που ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψη Νετανιάχου δεν αλλάζει την πολιτική της χώρας. Αυτό όμως ακριβώς είναι το πρόβλημα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Συνεχίζει να κινείται απαρέγκλιτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είδαμε ξεκάθαρα τι έκανε στο βομβαρδισμό του Λιβάνου: Τα στραβά μάτια στην ισραηλινή επιθετικότητα την ώρα που υποκριτικά έστελνε ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ συνεχίζεται κανονικότατα από όσο γνωρίζουμε. Οι προγραμματισμένες ασκήσεις θα γίνουν στη ώρα τους και όλα περασμένα ξεχασμένα.

Ετσι για να τους κρατάμε σε εγρήγορση μήπως από την ραστώνη χάσουν ...τη φόρμα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ