Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΠΟΤΩΝ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μέτωπο στην αντεργατική λαίλαπα

Τη νέα επίθεση αισχροκέρδειας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων της εργατικής τάξης της χώρας, με αφορμή τις εξελίξεις στα σιτηρά καταδικάζει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων.

«Οι αλευροβιομήχανοι, σημειώνει ειδικότερα η Ομοσπονδία, όλοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον κλάδο σχεδιάζουν αυξήσεις - φωτιά στα παράγωγα του σιταριού, έχοντας τις αποθήκες γεμάτες από σιτάρι και εκβιάζουν τους μικρομεσαίους αγρότες για τιμές στο ύψος των 0,10 λεπτών τη στιγμή που το αλεύρι πωλείται στα σούπερ μάρκετ από 0,90 έως 1,10 λεπτά με μεικτό κέρδος από 600% και πάνω. Οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο ένα θεό έχουν, τη μεγιστοποίηση των κερδών εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, τους μικρούς παραγωγούς, τους καταναλωτές με τις μεγάλες και συνεχείς αυξήσεις πολλές φορές με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα».

Η Ομοσπονδία καλεί στη συνέχεια το λαό της χώρας να συγκροτήσει μέτωπο απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα των αυξήσεων, να απαιτήσει όχι μόνο καμία αύξηση αλλά και μείωση τιμών σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΦΠΑ και να γίνουν τα εργοστάσια λαϊκή περιουσία για φθηνά ποιοτικά προϊόντα διατροφής. Ταυτόχρονα, δηλώνει, ότι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και τη ΠΑΣΕΒΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη συνολική ανατροπή αυτή της πολιτικής. «Μια πολιτική, όπως σημειώνει, που γεννά αυξήσεις στα προϊόντα, καταδικάζει τους εργαζόμενους στην πείνα με το πάγωμα των μισθών και τις απολύσεις, τους μικρούς αγρότες στο ξεκλήρισμα, τους επαγγελματοβιοτέχνες σε λουκέτα. Απαιτούμε άμεσα καλύτερα μεροκάματα στους εργαζόμενους, καμία απόλυση, ικανοποιητικές τιμές στους παραγωγούς, καμία αύξηση στο ψωμί και τα ζυμαρικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ