Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στη σ. Ρούλα Καλογερόγιαννη

Κηδεύτηκε χτες στο Πέραμα, όπου έζησε και πάλεψε αδιάκοπα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ

Σύντροφοι, συγγενείς και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν χτες μαζικά τη σ. Ρούλα
Σύντροφοι, συγγενείς και συναγωνιστές αποχαιρέτησαν χτες μαζικά τη σ. Ρούλα
Σκεπασμένη με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, έχοντας δίπλα την οικογένεια και εκατοντάδες συντρόφους και συναγωνιστές, με τους οποίους πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, κηδεύτηκε χτες στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Πέραμα, η συντρόφισσα Ρούλα Καλογερόγιαννη, που έφυγε πρόωρα στα 48 της χρόνια, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Τιμητική φρουρά στη σορό της στάθηκε - ανάμεσα σε δεκάδες άλλους - πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ καθώς και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων από τους γύρω δήμους.

Η συντρόφισσα Ρούλα ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ και στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1978, σαν μαθήτρια και λίγα χρόνια μετά, το 1981, σαν φοιτήτρια στο Μαθηματικό του Πανεπιστημίου Πάτρας, οργανώθηκε στο ΚΚΕ.

Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες στελεχικές θέσεις, σαν Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, μέλος της Επιτροπής Πόλης και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ. Ηταν μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Πειραιά, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και, μέχρι πρόσφατα, πρόεδρος στο σύλλογο υπαλλήλων του Δήμου Περάματος.

Ανέδειξε τις κομμουνιστικές αρετές


Αποχαιρετώντας τη συντρόφισσα Ρούλα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, σημείωσε:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τη συντρόφισσα Ρούλα, αλύγιστη κομμουνίστρια μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της. Είμαστε όλοι εδώ οι συγγενείς, οι φίλοι, οι σύντροφοί της που μαζί όλα αυτά τα χρόνια συμπορευτήκαμε στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες για τα δίκια της εργατικής τάξης, για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στο σύζυγό της Χρήστο και στις δυο αγαπημένες της κορούλες, Μαρία και Ηλιάννα.

Αποχαιρετούν σήμερα τη σ. Ρούλα, άξιο στέλεχος του Κόμματός μας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, όλο το Πέραμα, οι Δυτικές Συνοικίες του Πειραιά, όλοι οι εργάτες του Πειραιά. Οι συνάδελφοί της στο Δήμο Περάματος, οι εργάτες της Ζώνης.

Ανυποχώρητη μαχήτρια, υπερασπιστής των κατακτήσεων των συναδέλφων της στο Δήμο Περάματος, που για δεκαετίες την ανέδειξαν πρόεδρο του σωματείου υπαλλήλων του δήμου. Σφυρηλάτησε δεσμούς ταξικούς, πρωτοστάτησε στην εδραίωση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ, στο χώρο των ΟΤΑ. Ακόμα και τώρα, στα δύσκολα χρόνια που έδινε τη μάχη για τη ζωή, δεν εγκατέλειψε ποτέ, δεν σημείωσε καμιά απουσία από τους αγώνες του ταξικού κινήματος στις δύσκολες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της πάλης για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Τη θυμόμαστε όλοι στις αλλεπάλληλες απεργίες στο λιμάνι και αλλού.

Πάλεψε μέσα στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πάνω από τρεις δεκαετίες και από διάφορες στελεχικές θέσεις, σαν γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών, μέλος της Επιτροπής Πόλης και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ. Χωρίς κενά, απουσίες και διαλείμματα στέλεχος του Κόμματος, στέλεχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και μωρομάνα, μικρομάνα.

Στο πρόσωπο της σ. Ρούλας, αναδείχτηκαν όλες οι κομμουνιστικές αρετές. Η αφοσίωση στο δίκιο του λαού, στο σκοπό του αγώνα, στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Η ανυποχώρητη δράση κάτω απ' οποιεσδήποτε συνθήκες. Η σεμνότητα, η αυτοθυσία, η αταλάντευτη πάλη με τον οπορτουνισμό. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και της κρίσης στο Κόμμα, η ανυποχώρητη στάση της σ. Ρούλας, σαν κεντρικό πειραιώτικο στέλεχος, συνέβαλλε να μη χαθεί η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του Κόμματος, ως Κόμμα επαναστατικό, Κόμμα Νέου Τύπου, που παλεύει για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Συντρόφισσα Ρούλα, αφήνεις μεγάλη παρακαταθήκη στο Κόμμα, στους συντρόφους, στους συναδέλφους, στην οικογένειά σου, στις κόρες σου. Τα πλάνα σου στο Κόμμα τα υπερκάλυψες όλα. Το πλάνο που έβαλες για τη ζωή το καλύπτει η αστείρευτη πρωτόγνωρη για τα ανθρώπινα όρια, δύναμη που έδειξες στην άνιση μάχη με το θάνατο, ταυτόχρονα με τα κομματικά σου καθήκοντα. Στάση που βλέπουμε με θαυμασμό και περηφάνια.

Σε αποχαιρετούμε αγαπημένη μας συντρόφισσα. Ησουν κι είμαστε σίγουροι: Το παράδειγμά σου θα ακολουθήσουν κι άλλοι εργάτες, στην πάλη για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη λαϊκή αντεπίθεση, βάζοντας πλώρη για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό, στον αγώνα που αφιέρωσες όλη σου τη ζωή. Για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μας, τα παιδιά σου».

Για τη συντρόφισσα Ρούλα μίλησε επίσης ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ σύντομο αποχαιρετισμό απηύθυνε και ο νυν δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ