Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διαγκωνισμοί για τις υποψηφιότητες

Συνεχίζεται η αναμπουμπούλα στο εσωτερικό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τους υποψήφιους για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τόσο τα αδιέξοδα που πηγάζουν από τη στρατηγική του, όσο και τους διαγκωνισμούς ανάμεσα σε πρόσωπα και ομάδες, που κορυφώνονται εντός του σχήματος.

Χτες, η επιτροπή που συγκροτήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με «αποστολή» να εξετάσει όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής, είχε διερευνητική συνάντηση με τον Αλ. Αλαβάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος γνωστοποίησε την επιθυμία του να είναι υποψήφιος, δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα περιμένει τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Πέμπτη και τις αποφάσεις που θα παρθούν εκεί, για να εξετάσει τις μετέπειτα κινήσεις του.

Αρκετές απ' τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Αλ. Αλαβάνου, την οποία δεν επιθυμεί ο ΣΥΝ. Γι' αυτό και εντείνει τις προσπάθειες να πειστεί ο εργατολόγος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Α. Μητρόπουλος, παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του συναντά σοβαρές ενστάσεις από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Α. Μητρόπουλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Κόκκινο» δήλωσε χτες διαθέσιμος, παρότι μια μέρα πριν είχε αρνηθεί την πρόταση. Οπως είπε, «σε μια ενωτική πρωτοβουλία δηλώνω παρών», έθεσε όμως ως προαπαιτούμενο τη συμφωνία όλων των συνιστωσών, ενώ αναφέρθηκε και στον Α. Αλαβάνο λέγοντας «τον τιμώ, περιμένω τι θα πράξει, είναι ιστορική φιγούρα και πολύ χρήσιμος. Αλλά όλα αυτά τα πρόσωπα πρέπει να καταλήξουν στο τι έχει ανάγκη ο λαός, να μελετήσουν την πραγματικότητα και να λάβουν υπόψη τους τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ