Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΦΤΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου

ΚΚΕ: Η φτωχή λαϊκή οικογένεια, η νεολαία πρέπει να διεκδικήσουν αναβαθμισμένες επαγγελματικές σχολές ενταγμένες στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα μετά από τη σύγχρονη βασική εκπαίδευση, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, με το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα

  • Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη Διά Βίου Μάθηση, πίσω από το περιτύλιγμα φανταχτερών λέξεων, σκοπό έχει να προσφέρει στο κεφάλαιο ακόμα πιο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εύκολα μετακινούμενο από κλάδο σε κλάδο και από τόπο σε τόπο, ώστε να διευκολύνεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά του.
  • Τομείς της κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ) περνούν στις Περιφέρειες και στους Δήμους και δημιουργούνται όργανα που θα ελέγχουν τη λεγόμενη εκπαιδευτική αγορά (δημόσια και ιδιωτική), η οποία πλέον διευρύνεται και ενοποιείται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπουν πιο δυναμικά στο παζάρι της κατάρτισης, στη χειραγώγηση και εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων.
  • Με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αποσυνδέεται πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα, το πτυχίο γίνεται «προσόν» που θα αξιολογείται από το κεφάλαιο και τους «κοινωνικούς εταίρους». Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία να οργανώσουν την πάλη στο δρόμο της ρήξης με τα μονοπώλια, της σύνδεσης της καθημερινής πάλης με την πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ