Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
Ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών δεσμών

Mε εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για παραπέρα ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, ειδικά στο στρατιωτικό τομέα, ολοκληρώθηκε χτες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του υπουργού Ε. Βενιζέλου με τον απερχόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης συναντήθηκε χτες και με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο.

Σε μια περίοδο που κυοφορούνται ανακατατάξεις στις λυκοσυμμαχίες και ένταση των επικίνδυνων ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ο Ντ. Σπέκχαρντ διαβεβαίωσε τον Ελληνα υπουργό ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκονται στο πλευρό σας και τώρα και στο μέλλον (...) ανυπομονούμε να διευρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μας».

Για το περιεχόμενο των συνομιλιών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε ότι «μιλήσαμε για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο, για τη συζήτηση περί της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ και βεβαίως είδαμε και μια σειρά από θέματα αμυντικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, πάντα με πνεύμα ισοτιμίας και διαφάνειας».

Ενδεικτικές των επικίνδυνων για το λαό σχέσεων που οικοδομούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με τις ΗΠΑ, είναι οι αξιώσεις που μετέφερε προς την ελληνική κυβέρνηση ο Ντ. Σπέκχαρτ, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ζητώντας επιθετική πολιτική κατά της «τρομοκρατίας», σαν πρόσχημα για την ένταση της καταστολής του λαού, ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν και βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ