Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
«Οχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Κοινή δήλωση του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Ο Σ. Ζαριανόπουλος
Την αντίθεσή τους στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που προγραμματίζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Το στίχο ενός παλιού τραγουδιού "πωλείται όπως είν' επιπλωμένο" θυμίζει η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση των δημόσιων ακινήτων. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την κάλυψη των ελλειμμάτων ετοιμάζεται να τα ξεπουλήσει ή να τα "αξιοποιήσει" με διάφορους τρόπους, σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο.

Στόχος από αυτό το ξεπούλημα είναι να αποπληρωθούν τα ελλείμματά τους, που βέβαια τα δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων των περασμένων ετών και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Με το παιχνίδι των ακινήτων του Δημοσίου δημιουργεί στο μεγάλο κεφάλαιο άλλη μια πηγή αμύθητης κερδοσκοπίας.

Στα σχέδια της κυβέρνησης - μεταξύ άλλων - βρίσκονται η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των οικοπέδων των πρώην στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης καθώς και η νέα παραλία. Με τον "Καλλικράτη" θα προωθηθεί ακόμη περισσότερο η αλλαγή των χρήσεων γης στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης κ.ά.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι κάθετα αντίθετη στο νέο κύκλο εμπορευματοποίησης της δημόσιας περιουσίας σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Τα ακίνητα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να δώσουν "ανάσες" σε όφελος του λαού, στον οποίον, ουσιαστικά και τυπικά ανήκουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τον αγώνα τους να ακυρώσουν την εκποίηση των οικοπέδων, να χαλάσουν τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας. Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία των τοπικών εκλογών και να διορθώσουν την ψήφο τους. Να ενισχύσουν το συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια».


Το Καϊμακτσαλάν, μία από τις υποψήφιες εκτάσεις για εκποίηση
Το Καϊμακτσαλάν, μία από τις υποψήφιες εκτάσεις για εκποίηση

Ο Θ. Κωνσταντινίδης

MotionTeam

Ο Θ. Κωνσταντινίδης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραλίες και υποδομές για το λαό (2014-11-01 00:00:00.0)
Τη μετατρέπουν σε «φιλέτο» για το μεγάλο κεφάλαιο (2010-09-05 00:00:00.0)
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «εκποίηση» (2007-05-30 00:00:00.0)
Ερχεται καταιγίδα.... (2005-08-23 00:00:00.0)
Βαφτίζουν τα χρυσαφικά ...μπακίρια! (2005-05-14 00:00:00.0)
«Στο σφυρί» δημόσια περιουσία (2004-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ