Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
«Η λαϊκή αγανάκτηση να γίνει δύναμη αντεπίθεσης»

Συζήτηση με καταστηματάρχες στα Κάτω Πετράλωνα

Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στα Κ. Πετράλωνα
Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στα Κ. Πετράλωνα
Σε συνθήκες κρίσης που η λαϊκή αγανάκτηση μεγαλώνει πρέπει αυτή να μετατραπεί σε δύναμη αντεπίθεσης του λαού, ώστε να πάρει ανάσες στην καθημερινότητά του, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και τη λαϊκή ευημερία μέσα από την κοινωνικοποίηση του πλούτου, που ο ίδιος ο λαός παράγει. Τα παραπάνω τόνισε, χτες το απόγευμα, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιοδεύοντας στα Κάτω Πετράλωνα.

Επικεφαλής κλιμακίου της παράταξης επισκέφτηκε εμπορικά καταστήματα στις οδούς Θεσσαλονίκης, Αθηνοδώρου, Κειριαδών, Ηούς, Σκαμβονιδών, στην πλατεία της Αγ. Αικατερίνης και συζήτησε με πλήθος κόσμου, εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους. Ολοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το αύριο, συμφωνώντας στις συζητήσεις που αναπτύσσονταν ότι μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται, ένας κόσμος που καταλαβαίνει οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του, να μπει στη δράση, χωρίς να ρίχνει άλλο ο ένας το μπαλάκι στον επόμενο.

Ο Ν. Σοφιανός δήλωσε, κατά τη διάρκεια της περιοδείας: «Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα το καλό, δεν έχει να δει άσπρες μέρες από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, από τις πολιτικές που δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Σε συνθήκες κρίσης που η αγανάκτηση μεγαλώνει, η συνάντηση αυτής της αγανάκτησης με το ΚΚΕ, η μετατροπή της σε λαϊκή δύναμη αντεπίθεσης, μπορεί να δώσει άμεση διέξοδο στον αγώνα και την πάλη για να πάρει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, αλλά το κυριότερο να ανοίξει ο δρόμος για την Ελλάδα της ανάπτυξης, ενός δρόμου ανάπτυξης που στηρίζεται στη δυνατότητα που έχει ο λαός μας σήμερα να ζήσει σε λαϊκή ευημερία κοινωνικοποιώντας τον πλούτο. Το περιεχόμενο αυτής της μάχης των δημοτικών εκλογών δένεται με την καθημερινότητα του λαού στον αγώνα και στην πορεία αυτής της πάλης για τη ρήξη και την ανατροπή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βρεθήκαμε μπροστά σε κάθε μάχη που έδωσε ο λαός της Αθήνας (2023-09-29 00:00:00.0)
Με ισχυρό ΚΚΕ θα κάνουμε τη διαφορά για το λαό και το κίνημά του (2018-12-18 00:00:00.0)
«Συναίνεση» και αντίπαλο δέος (2011-06-23 00:00:00.0)
Τα λαϊκά προβλήματα παλεύονται με οργανωμένο αγώνα (2011-05-19 00:00:00.0)
Μονόδρομος η ενίσχυση του ΚΚΕ (2004-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ