Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο εμπορικό τρίγωνο

Από τη χτεσινή περιοδεία
Από τη χτεσινή περιοδεία
Στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αλλη μια περιοδεία, όπου κυριάρχησε η εξής εικόνα: Από την απόρριψη και τη γενική απαξίωση του τύπου «όλοι ίδιοι είστε» και «ψήφο σε κανέναν», μέσα από τη συζήτηση με το κλιμάκιο της παράταξης, ο ίδιος άνθρωπος να καταλήγει σε απόψεις όπως «αν δεν ήταν και το ΠΑΜΕ θα τα είχαμε χάσει όλα» και «πράγματι χρειάζεται αγώνας». Στα «πηγαδάκια» που σχηματίζονταν να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΚΚΕ και την πρότασή του για λαϊκή διέξοδο από την κρίση του συστήματος. Δείγμα κι αυτό της υπεροχής που έχουν τα επιχειρήματα των κομμουνιστών, της δύναμης των θέσεών τους να σπάσουν την αποχή και την απάθεια, να ταρακουνήσουν τον κόσμο.

Και τους ΕΒΕ που μαζί με μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, ζουν πλέον δραματικές τις συνέπειες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλε το μεγάλο κεφάλαιο για να την περάσει αλώβητο. Παράπονα παντού στις οδούς Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Αγίου Μάρκου από όπου πέρασε το κλιμάκιο. Για τη μείωση της καταναλωτικής δύναμης, την αναδουλειά, τις συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία, τα ακριβά ενοίκια και τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τις νέες αυξήσεις που έρχονται, την «περαίωση» και «συνάφεια» που κάθε λίγο ξαναπληρώνουν, τα λουκέτα που ήδη μπήκαν κι αυτά που έρχονται. Παντού η κίνηση κομμένη (στην πιο εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας) και μεγάλες γυναίκες να σκαλίζουν τα καλάθια για «προσφορές».

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι οι άνθρωποι του μόχθου πρέπει να αντιδράσουν. Να καταψηφίσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους, επίσημους κι «ανεξάρτητους», γενικά όλους όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο υπηρέτησαν την πολιτική που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Να εμπιστευτούν πρώτα και κύρια την ίδια τη δύναμή τους, με αγώνα και το όπλο της ψήφου να στείλουν πανελλαδικά πολιτικό μήνυμα καταδίκης των μέτρων που έχουν ληφθεί και των επόμενων που ετοιμάζονται. Οτι ενισχύοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπορεί να μπλοκαριστούν τα μέτρα, μπορεί να γενικευτεί ένα κλίμα λαϊκής αντίστασης και ανάτασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο Τετάρτη η μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα (2010-11-02 00:00:00.0)
Πανστρατιά για τη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Αθήνα (2010-10-30 00:00:00.0)
Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα (2010-10-28 00:00:00.0)
Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του (2010-10-06 00:00:00.0)
Αγνοήστε τα «αμορτισέρ» του συστήματος (2010-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ