Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΔΝΤ... για πάντα!

Η προηγούμενη «τουρνέ» του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανά τας Ευρώπας, προς αναζήτηση «επενδυτών», είχε γίνει το Δεκέμβρη.

Ηταν τότε που ο υπουργός «μιλώντας στο Λονδίνο σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες» («Ελευθεροτυπία», 17/12/2009) τους ενημέρωσε για όσα θα συνέβαιναν εναντίον του ελληνικού λαού δυο - τρεις μήνες αργότερα: Μειώσεις μισθών, συντάξεων, ξεπούλημα, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις «τρεις κι εξήντα» μετά από 40 χρόνια κ.ο.κ.

Κι όπως είδαμε, τα όσα ειπώθηκαν από την κυβέρνηση στην «κλειστή εκδήλωση» με τους τραπεζίτες, τηρήθηκαν κατά γράμμα...

*

Τώρα, κατά τη διάρκεια της νέας περιοδείας του κ. Παπακωνσταντίνου, τι μαθαίνουμε; Οτι στους τελευταίους «εν κλειστώ και παραβύστω» συναγελασμούς, οι κύριοι του ΔΝΤ, οι οποίοι συμμετέχουν μαζί με τον Ελληνα υπουργό σε αυτές τις συσκέψεις

(σ.σ.: από τις κυβερνήσεις της «λαϊκής κυριαρχίας» και της «εθνικής ανεξαρτησίας» συνηθίζεται στις διεθνείς επαφές τους να συνοδεύονται από τους «επιτηρητές» τους)

διαβεβαιώνουν πως «αν η Ελλάδα τηρήσει το μνημόνιο δεν θα την εγκαταλείψουμε» («Καθημερινή», 16/9/2010)!

*

Θα ήμασταν έτοιμοι να αναφωνήσουμε «όπα!», αν η πρώτη λέξη που μας ερχόταν στο στόμα δεν ήταν «αμάν!», η δεύτερη «αλί!» και οι αμέσως επόμενες «τρις αλί!».

Γιατί - για όσους δεν κατάλαβαν - εκείνο το «δεν θα εγκαταλείψουμε την Ελλάδα», το οποίο υπόσχονται οι κυβερνώντες και οι φίλοι τους του ΔΝΤ προς τους Ευρωπαίους τραπεζίτες

(και σημειώστε ότι οι υποσχέσεις που τηρεί το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο εκείνες που δίνει στους τραπεζίτες),

σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι κυβερνώντες δεν έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ και τους υπολοίπους για τρία χρόνια, όπως λένε στο «πόπολο»,

τους έφεραν να «κατσικωθούν» στο σβέρκο μας... για πάντα!

*

Αυτή είναι η πρόθεσή τους, αυτός είναι ο στόχος τους, αυτή είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Η βαρβαρότητα που έχουν επιβάλει δεν έχει ημερομηνία λήξης. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, παίζουν ακόμα και με τα σενάρια να εγκαταστήσουν πάνω από τα κεφάλια του ελληνικού λαού τον «μπαμπούλα» και το «άλλοθι» της τρόικας, αιωνίως!

Καμία στάση αναμονής, επομένως. Καμία ανοχή. Καμία αμφιβολία για το ποια είναι η λύση: Τίποτα λιγότερο από το να τους στείλει ο ελληνικός λαός «από κει που ήρθαν». Κι αυτούς που ήρθαν, και εκείνους που τους έφεραν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κι αυτό το γνώριζαν οι πάντες»! (2012-07-04 00:00:00.0)
«Ευτυχώς (!!!)... επτωχεύσαμεν»! (2012-03-17 00:00:00.0)
Ποιος εισπράττει - ποιος πληρώνει (2010-04-13 00:00:00.0)
Στους τραπεζίτες τα λένε αλλιώς... (2009-12-22 00:00:00.0)
Εκβιάζει ο «στρατηγικός» μεγαλομέτοχος (2005-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ