Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προετοιμασμένα από χρόνια τα μέτρα του μνημονίου

Παρέμβαση του Σπ. Χαλβατζή, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος, σε σχετική συζήτηση στη Βουλή

Το μνημόνιο αποτελεί κομμάτι της ενιαίας στρατηγικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ακύρωσή του, προϋποθέτει να υποστεί συντριπτικό πλήγμα η πολιτική των δυο κομμάτων και των παραφυάδων τους
Το μνημόνιο αποτελεί κομμάτι της ενιαίας στρατηγικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ακύρωσή του, προϋποθέτει να υποστεί συντριπτικό πλήγμα η πολιτική των δυο κομμάτων και των παραφυάδων τους
Ασφαιρη αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. χθες στη Βουλή, με αφορμή το μνημόνιο που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, αλλά και το θέμα της κλήσης ή όχι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, μετά την κατάθεση της Α. Πελέκη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης - το κόμμα του οποίου ψήφισε το μνημόνιο - υπερασπίστηκε την θέση του, λέγοντας ότι εάν φύγει από τη χώρα η τρόικα τότε δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Παράλληλα κατήγγειλε τον Κ. Καραμανλή ότι κρύβεται και δεν έρχεται στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις για την στάση του.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζει συνεχώς την κυβέρνηση και καταλαβαίνει την λαϊκή κατακραυγή λόγω της θετικής ψήφου που έδωσε στο μνημόνιο.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι για μια ακόμα φορά το μνημόνιο γίνεται αντικείμενο άσφαιρης αντιπαράθεσης και υπογράμμισε:

«Και ο ΛΑ.Ο.Σ. καταλαβαίνει ότι η ψήφιση του μνημονίου έχει επίδραση σε βάρος του. Το μνημόνιο είναι μνημόνιο. Τα προγράμματα των κομμάτων είναι συγκεκριμένα. Διαβάζουμε τα προγράμματα και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και λένε τα πράγματα πολύ καθαρά. Τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα που γονατίζουν τους εργαζόμενους ήταν προετοιμασμένα από πολλά χρόνια. Από την επόμενη της Συνθήκης του Μάαστριχτ γίνεται μια προσπάθεια και να διαμορφωθούν, να οργανωθούν και κυρίως να προωθηθούν, να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και σήμερα, με πρόσχημα την κρίση, προωθούνται όλες αυτές οι αντιλαϊκές στρατηγικές.

Ως ΚΚΕ εναντιωνόμαστε σε αυτή την πολιτική όχι θεωρητικά, αλλά καλώντας την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν ενάντια σε αυτές τις επιλογές, να ανατρέψουν όχι μόνο το μνημόνιο, αλλά τη γενικότερη εφαρμοζόμενη πολιτική και να διαμορφώσουν όρους, συνθήκες και προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία της χώρας».

Χθες, ήταν στο πρόγραμμα να συζητηθεί στη Βουλή η Επερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αποσύρθηκε και θα επανακατατεθεί. Εξηγώντας τους λόγους αυτής της ενέργειας, ο Σπ. Χαλβατζής είπε ότι έγινε επειδή η συζήτησή της ορίστηκε την ίδια μέρα με Επερώτηση της ΝΔ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και γιατί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, περιφρονώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, δήλωσε ότι δε θα παραστεί στην συζήτηση, αλλά θα στείλει τον υφυπουργό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ