Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΝΑΔΑ
Για έναν κόσμο ελεύθερο από τις αλυσίδες του καπιταλισμού

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά έφθασε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητέ σύντροφε Ορέστη,

Γράφουμε για να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση να παρακολουθήσουμε το 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, από τις 14 ως τις 17 Δεκέμβρη. Δυστυχώς, δε θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε. Εκ μέρους του κόμματός μας, εκφράζω την ελπίδα μας ότι το συνέδριό σας θα είναι παραγωγικό για τα θέματα που έχετε να διευθετήσετε.

Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα δείχνει αυξανόμενα σημάδια οικονομικής κρίσης με την πιθανότητα για μακροπρόθεσμες πολιτικές συνέπειες. Η παγκόσμια εργατική τάξη αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τις καταστροφικές συνέπειες της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και του ιμπεριαλισμού, της εξαθλίωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων, των στρατιωτικών απειλών και ενεργειών του ιμπεριαλισμού ενάντια σε κάθε αντίσταση στην επικράτηση των πολυεθνικών.

Η επιλογή της παγκόσμιας εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι αυτή της συνεργασίας και προσαρμογής σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να φέρει σε πέρας πιο δυναμικά τους στόχους και τις ενέργειές της, να πετύχει έναν κόσμο για το λαό, ελεύθερο από τις αλυσίδες του καπιταλισμού και του πολέμου.

Περισσότερο από ποτέ, είναι καιρός να χτίσουμε πάνω στην περήφανη ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης διεθνώς, είναι καιρός να αντλήσουμε, από τα πολλά χρόνια των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων σκέψη και δράση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Καναδά θα δουλέψει για να βαθύνουν και να ανυψωθούν οι σχέσεις της διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κομμάτων μας. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με αυτή την πρόταση στην πρόσκλησή σας.

Δεν έχουμε αμφιβολία ότι αυτός είναι ο δρόμος της προόδου για τους εργάτες του κόσμου. Παρακαλώ δεχτείτε τις συντροφικές καλύτερες ευχές μας για τις εργασίες του συνεδρίου σας. Είμαστε σίγουροι ότι το Συνέδριο θα είναι ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία του κόμματός σας.

Δικός σας για την ειρήνη και το σοσιαλισμό

Miguel Figuerod
Leader,

Communist Party of Canada».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ