Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΜΠΑΑΘ ΣΥΡΙΑΣ
Να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τις φιλικές μας σχέσεις

Από το κόμμα «ΜΠΑΑΘ» της Συρίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σύντροφοι, πρόεδρε και μέλη του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Σας απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση προς το κόμμα μας, να συμμετάσχουμε στις εργασίες του Συνεδρίου και σας μεταφέρουμε τους χαιρετισμούς της ηγεσίας του κόμματός μας με τις ευχές μας να έχει επιτυχία το Συνέδριό σας, να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει. Ευχόμαστε στο φίλο λαό σας ευημερία. Σας ανανεώνουμε τη βεβαίωσή μας για αλληλεγγύη στον αγώνα σας και ειλικρινής μας θέληση είναι να δυναμώσουμε και να αναπτύξουμε τις φιλικές μας σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο φιλικών κομμάτων μας για το συμφέρον των λαών μας και των χωρών μας.

Αγαπητοί σύντροφοι,

αυτή την περίοδο η περιοχή μας ζει μια έντονη κατάσταση, εξαιτίας των βάρβαρων ισραηλινών επιθέσεων ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Εχουν παγώσει οι ειρηνευτικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα και φουντώνουν οι ακραίες διαμάχες μέσα στην ισραηλινή κοινωνία, κι αυτό αντανακλά τα αποτελέσματά του στην περιοχή και σ' όλον τον κόσμο. Αυτό γίνεται σε μια στιγμή, όπου αναδείχνεται η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ , που είναι μια απ' τις χώρες - προστάτες της ειρηνευτικής δύναμης, ενώ παραιτείται από το ρόλο του ειλικρινή μεσάζοντα, και παράλληλα ενθαρρύνει το Ισραήλ στο να συνεχίσει την ευρεία πολιτική επίθεση. Ολα αυτά γίνονται και όλος ο κόσμος γίνεται μάρτυρας του χαρακτήρα της επιθετικότητας, κάτω από την πολιτική υπερδύναμη και αυτό το βλέπουμε σήμερα με την εξέγερση στο ΑΛ ΑΚΣΑ (σ.μ. μεγάλο τζαμί των μουσουλμάνων στην Ιερουσαλήμ) όπου ο άοπλος λαός αντιμετωπίζει την πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ, είναι μια μεγάλη βεβαίωση για την πίστη του αραβικού λαού στα δικαιώματά του και στη δίκαιη υπόθεσή του να κρατήσει τα νόμιμα δικαιώματά του να ζήσει με ασφάλεια, στη γη της πατρίδας του.

Σύντροφοι, η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Μαδρίτης το 1991 με στόχο να πετύχει την ολοκληρωμένη δίκαιη ειρήνη, με βάση τις νόμιμες διεθνείς αποφάσεις, του 242 και του 338 και οι αρχές για την παραχώρηση γης με αντάλλαγμα την ειρήνη, με τις οποίες τα κατεχόμενα εδάφη θα επιστραφούν μέχρι τη γραμμή 4 του 1967, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια κι η ειρήνη σ' όλους τους λαούς της περιοχής, αυτή η πρωτοβουλία έχει τώρα αδρανήσει, λόγω της αντίθεσης της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία δεν εφαρμόζει αυτές τις αρχές της ειρήνης, κι έτσι σπρώχνει την περιοχή σε μια κατάσταση μεγάλης έντασης, κι απειλεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σ' όλο τον κόσμο.

Εμείς στη Συρία, βεβαιώσαμε και βεβαιώνουμε συνεχώς ότι η ειρήνη είναι στρατηγική μας υπόθεση και η Συρία δε θα γίνει μέτοχος σε καμία συμφωνία ειρήνης που δε θα μας εξασφαλίσει ότι θα μας επιστραφούν τα εδάφη του Γκολάν ολόκληρα μέχρι τη γραμμή 4 του 1967 και ότι θα επιστραφούν τα παλαιστινιακά εδάφη καθώς και τα υπόλοιπα Λιβανέζικα εδάφη στους κατόχους τους και ότι θα ανακτήσει ο παλαιστινιακός λαός ολόκληρα τα δικαιώματά του, ώστε να αποκτήσει το ανεξάρτητο κράτος του, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ότι θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Η Συρία δε θα συμβιβαστεί ούτε θα υποχωρήσει σε κανένα από τα δίκαια αιτήματά της και δε θα επιτρέψει να της ασκηθεί καμία πίεση ή καμία προσπάθεια να της επιβάλλουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Σύντροφοι,

Εμείς στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, ζούμε από το 1970 την επιχείρηση της συνεχιζόμενης εσωτερικής οικοδόμησης, ζούμε μια πατριωτική ενότητα. Ετσι μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τον κατακτητή, τις επιθέσεις και τις πιέσεις και να κρατηθούμε δυνατοί, ώστε να αντέξουμε όλα τα πλήγματα. Αυτό το οικοδόμημα το έχει θεμελιώσει ο εκλιπόντας πρόεδρος, HAFIZ AL ASAAD και ακόμα συνεχίζει κάτω από την ηγεσία του προέδρου BASAR AL ASAAD του ηγέτη της πορείας του κόμματος και του λαού, που έχει βεβαιώσει για τη σταθερότητα της Συρίας και για την αλληλεγγύη της και για τη σοβαρότητα της εθνικής ενότητας που θα εξασφαλίσουν τη δύναμή της και την αντοχή της.

Σύντροφοι,

Eμείς στο ΜΠΑΑΘ υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των λαών για την απελευθέρωσή τους και ανανεώνουμε τη βεβαίωσή μας ότι θα συνεχίσουμε, να κρατάμε, να αναπτύσσουμε και να συσφίγγουμε τις σχέσεις μας με το φίλο κόμμα σας. Για άλλη μια φορά χαιρετίζουμε το κόμμα σας κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην υπηρέτηση της πατρίδας και του λαού σας, των υποθέσεων της προόδου και της ειρήνης στον κόσμο.

Ευχαριστούμε

Η αντιπροσωπεία του ΜΠΑΑΘ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ