Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενσταση κατά του Βουλγαράκη

Εννιά περίπου μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές κατατέθηκε χτες στο Εκλογοδικείο ένσταση κατά του βουλευτή της ΝΔ στην Α` Αθηνών Γ. Βουλγαράκη από την πρώτη αναπληρωματική βουλευτή του ιδίου κόμματος Μ. Καρά, η οποία ζητάει την έκπτωση του Γ. Βουλγαράκη από το βουλευτικό αξίωμα.

Η Μ. Καρά ισχυρίζεται ότι τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τη θέση που κατείχε ο Γ. Βουλγαράκης, ως μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ - Παναθηναϊκός.

Ειδικότερα, η αναπληρωματική βουλευτής επικαλείται το άρθρο 57 του Συντάγματος και στην ένστασή της αναφέρει ότι η ΠΑΕ - Παναθηναϊκός, ως ποδοσφαιρική εταιρία, επιχορηγείται με ποσοστό 8% από τα ακαθάριστα έσοδα του ΠΡΟΠΟ, του ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, καθώς και του ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι δημόσια επιχείρηση υπό τη μορφή ανώνυμης εταιρίας και επομένως η θέση του Γ. Βουλγαράκη, ως μέλους του ΔΣ εμπορικής εταιρίας που λαμβάνει επιχορήγηση από το δημόσιο, παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Βουλγαράκης εκλέχτηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ -Παναθηναϊκός στις 30-6-2000, ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιουλίου, ενώ πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ