Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Διαβήματα για την απελευθέρωση του Π. Τσιακούρμα

Ληστρική τρομοκρατική ενέργεια και ομηρία θεωρεί η κυβέρνηση της Δημοκρατίας την απαγωγή του Πανίκου Τσιακούρμα και κινητοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο, καταγγέλλοντας παράλληλα το καθεστώς Ντενκτάς σε διεθνή σώματα και οργανισμούς.

Σε παράλληλες ενέργειες προβαίνει ήδη και η επίσημη βρετανική κυβέρνηση, η οποία προέβη σε έντονα διαβήματα προς την Τουρκία, το Λονδίνο και την Αγκυρα, ενώ συνεχίζει παραστάσεις στα Κατεχόμενα.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες περί επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του Τσιακούρμα, ο οποίος απήχθη από τις κατοχικές δυνάμεις στο έδαφος των βρετανικών βάσεων, κοντά στην Πέργαμο, πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Ι. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση, στηριζόμενη στις θέσεις της Αστυνομίας των βρετανικών βάσεων, έδωσε οδηγίες στις πρεσβείες της Δημοκρατίας στις δεκαπέντε χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ενημερώσουν τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών, που είναι διαπιστευμένοι, για την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του Πανίκου Τσιακούρμα.

Δόθηκαν, επίσης, είπε, οδηγίες στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη να καταγγείλει το θέμα και να κυκλοφορήσει σχετικό έγγραφο στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται να έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του Πανίκου Τσιακούρμα ο οποίος κρατείται παράνομα από τον Αττίλα εδώ και δυο εβδομάδες.

Ο Τσιακούρμας είναι διαβητικός και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επιτάθηκαν λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα μπουντρούμια του κατοχικού καθεστώτος και του ξυλοδαρμού που υπέστη μετά τη σύλληψή του.

Προχτές ο Πανίκος Τσιακούρμας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Την πληροφορία διαβίβασαν στην οικογένειά του άτομα που τον επισκέφθηκαν. Η οικογένεια και οι συγγενείς του Τσιακούρμα αναμένεται να συγκεντρωθούν και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα - Πάλας για να αξιώσουν και πάλι την απελευθέρωσή του.

Εξάλλου έχει ζητηθεί από τις ηγεσίες της ομογένειας να καταγγείλουν την απαγωγή του Πανίκου Τσιακούρμα σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενημερώσουν σχετικά βουλευτές και γερουσιαστές στις χώρες όπου διαμένουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ