Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυνάμεις «υπεύθυνες» και χρήσιμες στο σύστημα

Ο Φ. Κουβέλης επιδιώκει «προγραμματικές συμμαχίες» με το ΠΑΣΟΚ και ο Αλ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πιο σθεναρά με τη Μέρκελ!

Την εικόνα της χρήσιμης «αριστεράς» φιλοτέχνησε ο Φ. Κουβέλης για το κόμμα του, τη «Δημοκρατική Αριστερά», σε συνεντεύξεις του στον ιστότοπο newpost.gr και στον ρ/σ «Χρόνος» της Θράκης.

Χαρακτήρισε «συστατικό στοιχείο» της φυσιογνωμίας του κόμματός του τις συμμαχίες, λέγοντας ότι «μια αριστερά που δεν επιδιώκει προγραμματικές συμμαχίες ικανές για μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, είναι αριστερά της αυτοπεριχαράκωσης». Συμπλήρωσε ότι «μας ενδιαφέρει ως υπεύθυνη Αριστερά το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» και «η Δημοκρατική Αριστερά είναι παρούσα σε όλα τα πεδία διαλόγου».

Ανάμεσα σε άλλα, ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε τις προτάσεις για «διεκδίκηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου», επιμένοντας ότι «απαιτείται εγρήγορση και αποφασιστικότητα ώστε να διασφαλιστεί χαμηλό επιτόκιο, και προπάντων να αποτραπεί η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου». Μίλησε ακόμα για έκδοση του ευρωομολόγου.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Αλ. Μητρόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης στις πρόσφατες εκλογές με την υποστήριξη του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο «Κανάλι 1» κούνησε το δάχτυλο στην «αριστερά» με την οποία συνδιαλέγεται, ζητώντας της να «ενωθεί και να παρέμβει αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης». Οπως είπε, «αυτές οι πολιτικές ηγεσίες και τα πρόσωπα που νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν 1% ή 2% και να καταστρέφεται ο Ελληνας. Να τα αφήσουν αυτά».

Αναπαράγοντας τις ίδιες με τον ΣΥΝ αυταπάτες δήλωσε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι «οι πολιτικοί που δεν μπόρεσαν να δανειστούν όπως οι υπόλοιπες πολιτικές ελίτ του κόσμου» και υπέδειξε σαν διέξοδο «μία νέα συνεννόηση και μία νέα διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για καλύτερους όρους δανεισμού». Διευκρίνισε και πάλι ότι δε θέτει «θέμα κυβέρνησης», αλλά θέμα «να πάνε ξανά να διαπραγματευτούν, να πάρουν άλλους διαπραγματευτές μαζί τους, για να πειστούν οι Ευρωπαίοι (...) να πείσει ότι είναι αξιόπιστη διαχειρίστρια των χρημάτων της Μέρκελ και να πάρει πολλά και φτηνά χρήματα και με πολλά χρόνια περίοδο αποπληρωμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ